Des de Badalona

Estiu de quilòmetre 0

Les platges de la ciutat són font de vida qualsevol estiu i ho continuen sent aquests estranys mesos de juliol i agost, malgrat distàncies i mascaretes

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53348065 grafcat6169  badalona  barcelona   07 05 2020   aspecto de l200612193703

zentauroepp53348065 grafcat6169 badalona barcelona 07 05 2020 aspecto de l200612193703 / Marta Perez

En una ciutat tan gran i diversa (sobretot diversa) com Badalona, sembla complicat trobar una definició global de com passar l’estiu. No obstant, hi ha un denominador comú per excel·lència del qual molt poca gent s’escapa: la platja. Antigament ocupada en bona part per un variat i gens atractiu front d’indústries i fàbriques, la localitat ha sabut treure partit als seus cinc quilòmetres de costa i convertir un litoral d’aigües impracticables en un passeig agradable amb insígnies com el Pont del Petroli, vestigi que encapçala aquesta transició entre passat i futur.

Els sorrals de la ciutat són font de vida al municipi qualsevol estiu i ho han continuat sent aquests estranys mesos de juliol i agost, malgrat distàncies i mascaretes. Persones de tots els barris i edats s’hi acosten al llarg del dia, fins i tot després de caure el sol: els sopars i trobades amb família i amics al costat del vaivé de les onades sembla haver repuntat en popularitat durant uns mesos en què hi ha qui no es pot permetre anar a un restaurant, una terrassa o marxar uns dies lluny de casa. O senzillament prefereix no fer-ho.

Notícies relacionades

A l’altre costat de la via de tren que separa la platja de la ciutat, l’alegria va per barris, com se sol dir, però m’atreviria a afirmar que l’èxode estiuenc ha sigut menor que el d’altres anys, sens dubte. No tants locals i negocis s’han pogut permetre penjar un «Tancat per vacances» a la porta aquest estiu. I les terrasses dels bars de sempre, ja sigui a la rambla del barri del centre com al barri de Llefià, s’omplen de vida al caure la tarda: no hi ha mascareta que es resisteixi a una beguda ben freda i un plat de braves.

Fa anys que Badalona viu (o sobrevivu) a l’ombra de Barcelona i el seu atractiu turístic, sense rumb ni projectes clars. Són molts els punts forts que han deixat bocabadats molts visitants que hi arriben per casualitat i repeteixen per gust. I aquest estiu, suposo que per mal de molts i consol d’alguns, els estem disfrutant sobretot els que ja els coneixem. I mai està de més valorar el que tenim a prop de casa.