Des de Torre Baró

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp22145557 barcelona 16 04 2013 pisos deshabitados en torre baro el ayu200817232446

zentauroepp22145557 barcelona 16 04 2013 pisos deshabitados en torre baro el ayu200817232446

L’altre dia em vaig trobar amb la Susana a la plaça dels Eucaliptus. Feia molt temps que no la veia. Ara té 16 anys; vaig ser la seva tutora quan ella feia segon de primària. Com passa el temps. La vaig trobar molt canviada, tant físicament com emocionalment; més gran, més madura.

Notícies relacionades

Vam xerrar una estona i em va explicar què feia aquest estiu. M’ha dit que ha participat en el camp de treball del barri. Ha sigut una experiència emocionant: ha pogut estar-se amb joves com ella fent treballs a Collserola, netejant el barri, filmant curtmetratges sobre les seves vides –la seva és bastant complexa–, fent reforç escolar. Comenta, molt contenta, que aquest espai li ha permès compensar les dificultats del confinament: viu en un pis de 38 m2 amb el seu pare i el seu germà. L’aigua calenta no els funciona gaire bé. La wifi l’agafen de la casa del costat. No tenen ni balcó ni pati. I va posant cara trista mentre recorda aquells primers mesos de la crisi sanitària.  A més del camp de treball, em diu, ara sí de nou amb un somriure, que ha col·laborat amb un banc d’aliments organitzat pel Casal de Joves. El projecte ha arribat a 15 famílies a qui la pandèmia i la crisi laboral ha portat a una situació de molta prioritat. A través de cartells i del boca a boca han demanat a veïns i veïnes que fessin les seves donacions. Durant la setmana, l’equip de joves organitzava els paquets i dijous els anaven portant per les cases. Només per veure la cara de les mares quan arribaven, diu, ja valia la pena l’esforç que havien fet.  

Quan ens acomiadem, li pregunto si en el que queda d’agost anirà a algun càmping o passarà alguns dies fora del barri. «No, Tere, el que t’he explicat són les meves vacances», em respon. Ara està esperant amb ganes el setembre per tornar a l’institut. Aquesta conversa amb la Susana representa el moment pel qual estan passant molts joves i persones del barri. Moltes dificultats i alhora esperança per aconseguir un futur millor.