'CAS FUENLABRADA'

Tebas multiplica el descrèdit de la Lliga

3
Es llegeix en minuts
jdomenech53412882 corrige siglas del consejo superior de deportes csd   madrid200518112547

jdomenech53412882 corrige siglas del consejo superior de deportes csd madrid200518112547 / Ballesteros

A Javier Tebas, president de la Lliga Professional, l’home que ha conduït el futbol espanyol pel fil de la navalla forçant la celebració de partits sense públic i sense dies de descans, desnaturalitzant la competició (ja que a les trobades d’anada els equips locals tenien el suport de les aficions i a els de tornada, no), al final se li ha tirat el temps al damunt. S’ho mereixia, pel seu autoritarisme i per anteposar sempre el negoci del futbol a l’esport del futbol.

La seva última bestiesa ha sigut aquesta setmana intentat encobrir descaradament la irresponsabilitat del Fuenlabrada, el club de Segona Divisió amic seu per al qual treballa el seu fill. Tot fa pensar que els dos Tebas han actuat perquè el Fuenlabrada no hagués de jugar a la Corunya un partit decisiu sense alguns dels seus jugadors titulars, sospitosos d’estar contagiats de coronavirus.

Una cacicada

La Lliga Professional i el Fuenlabrada van forçar més enllà del límit la situació amb aquest objectiu. Javier Tebas pare, en lloc d’ajornar del tot l’últim partit del campionat (l’única mesura que mantenia l’equitat de la competició si no obligava els castellans a jugar amb els futbolistes disponibles que li quedaven) va decidir ajornar només la trobada del club del seu fill. Era el que més li convenia al Fuenlabrada. Una cacicada.

El que Tebas ha fet al Depor o a l’Elx mai s’hauria atrevit a fer-ho amb el Reial Madrid

El Fuenlabrada, a més, va cometre un seguit d’irregularitats. No va comunicar amb urgència les sospites de contagis a les autoritats governatives i sanitàries madrilenyes, tal com estava obligat, però sí a la Lliga de Tebas pare. Es va desplaçar a Galícia amb possibles infectats vulnerant les normes, convertit en una bomba potencial de contagis. Tampoc va comunicar amb rapidesa els contagis a les autoritats de la Xunta.

Va tardar deliberadament a explicar el que succeïa fins que no hi havia ni marge de maniobra ni possibilitat d’analitzar bé el s’hi podia fer, amb la qual cosa va impedir que se suspenguessin els partits en tots els camps. En principi, aquests estratagemes li van sortir bé. Si no hagués sigut pel gran escàndol nacional produït al final, el Fuenlabrada hauria pogut jugar el partit decisiu amb els futbolistes recuperats davant d’un equip, el Coruña, ja descendit després de la jornada irregular i sense cap estímul per guanyar. El fet que el pare arbitri la situació del Fuenlabrada i que el fill en formi part, en lloc de rebre una dura sanció i una desqualificació, ha estat a punt de sortir-se amb la seva.

Els negocis de Villar

Notícies relacionades

En el cine espanyol ja vam tenir un famós ‘Recluta con niño’ amb José Luis Ozores, i l’anterior president de la Federació Espanyola, Angel María Villar, es va lluir facilitant grans negocis particulars relacionats amb el futbol al seu fill ambiciós. Tebas, molt entès en operacions financeres i associat amb Jaume Roures, probablement intentava repetir el cop.

Al final ha demostrat que no li importa gens l’equitat en la competició que organitza. I previsiblement continuarà lluitant perquè el club del seu fill surti ben parat de les maniobres irregulars que ha protagonitzat. Ell vol normes diferents de les dels altres i ara presumeix d’apartar-se per ètica d’aquest afer, tot i que va ser ell mateix qui va decidir la situació de l’última jornada de la Segona. El que ha fet al Depor i a l’Elx mai s’hauria atrevit a fer-ho, per exemple, amb el Reial Madrid. La Lliga espanyola queda desacreditada internacionalment: és un tema amb el nivell mediocre de serietat que envolta Tebas