Dues mirades

Acollida

Els temporers migrants se'ls culpabilitza del contagi del virus, de la mateixa manera que als joves extutelats se'ls acusa de delinqüents

1
Es llegeix en minuts
Granja ocupada per temporers a Aitona

Granja ocupada per temporers a Aitona / FERRAN NADEU

Sis migrants algerians expulsats de Los Nietos (Cartagena) per desenes de veïns. Els insults racistes tallen l’aire. Els homes havien arribat en pastera. El test del coronavirus va donar negatiu, però havien de passar la quarantena preventiva. Una oenagé els va instal·lar en un pis del poble. Fins i tot els nens els insultaven. Els veïns asseguren que no són racistes. Només temen el virus, diuen.

Als temporers migrants se’ls culpabilitza del contagi del virus, de la mateixa manera que als joves extutelats se’ls acusa de delinqüents. I, sí, els temporers que malviuen en la misèria més absoluta difícilment poden evitar el virus, també són massa els joves migrants atrapats en la impossibilitat de treballar per no tenir papers i no poder aconseguir papers perquè no treballen. A tots, la llei només els ofereix intempèrie. Són moltes les institucions implicades en el fracàs de l’acollida. I aquest fracàs esclata en múltiples injustícies. Afegeix sofriment als més vulnerables, genera conflictes i desperta la mirada de l’odi, aquesta que encoratja la ultradreta. El fracàs en l’acollida només ens fa pitjors.