AL CONTRAATAC

La llengua i el sexe oral

La polèmica generada per la sèrie 'Drama' demostra que a 'la seva' no li interessa l'augment d'audiència, sinó continuar albergant catecúmens sobiranistes i impartir-los doctrina

1
Es llegeix en minuts
drama2ok

drama2ok

La sèrie ‘Drama’ ha generat polèmica. S’emet a TV-3 i el 30% és parlada en castellà perquè l’ha contractat TVE, on la part en català s’emet amb subtítols. 

L’extraordinària consellera de Cultura ha vingut a dir que ha donat un toc d’atenció i que cada vegada veu més castellà a TV-3. Vaja, que els ha intimidat a la catalana manera.

L’extraordinària consellera ha de pensar que «això no pot ser, que no ho facin més i que a veure si sisplau no es torna a repetir; que ja està bé i que una mica de consideració i respecte pel nostre idioma, que en una sèrie d’aquí s’hauria d’haver doblat tot el català, sexe inclòs...». «Ja sé que aquesta sèrie no ens ha costat ni un duro i que paga TVE, però en castellà no, sisplau... amb l’esforç que fem nosaltres doblant al català Santiago Segura, Antonio Banderas, Mario Casas i Alfredo Landa. No se’ns escapa ni un actor ni una pel·lícula espanyola. Doblades totes. Maria santíssima».

Els creadors de ‘Drama’ diuen que la sèrie és un reflex de l’ús real de la llengua al carrer, en què el castellà també és present. Vaja, que els de la sèrie s’han atrevit a dir una cosa òbvia, certa i indiscutible. I és clar, els pot costar car.  

Notícies relacionades

Al carrer hi ha gent que parla castellà i a més hi ha socialistes, ciutadans, comunistes, comuns, progressistes de diversa mena i professionals no indepes, però l’extraordinària consellera impedirà per tots els mitjans que algun dia prenguin la Bastilla de Sant Joan Despí. Ella és la consellera de Cultura Catalana i la seva tasca essencial és erradicar la llengua imperial. És una Marta Ferrusola rediviva que deia allò d’«això a casa no ho volem», també referint-se a TV-3. 

A «la seva» no li interessa l’augment d’audiència, sinó continuar albergant els catecúmens sobiranistes i impartir-los doctrina. No és qüestió d’audiència, és una qüestió de vots. I per si el control no fos suficient, el de Waterloo anomena la cadena TÑ3, per humiliar-la per espanyolista. Un caiman té més sentit de l’humor.