Dues mirades

Illa, 'superstar'

El ministre Salvador Illa, l'home del Govern que durant l'estat d'alarma es va colar dia rere dia a les nostres llars, s'ha convertit en el polític més requerit en els mítings electorals de Galícia i Euskadi

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53781791 05 06 2020 el ministro de sanidad  salvador illa  comparece 200617091354

zentauroepp53781791 05 06 2020 el ministro de sanidad salvador illa comparece 200617091354 / Pool

El ministre Salvador Illa, l’home del Govern que durant l’estat d’alarma es va colar dia rere dia a les nostres llars, s’ha convertit en el polític més requerit en els mítings electorals de Galícia i Euskadi. En un país marcat per la tragèdia de la Covid-19, semblaria que el ministre de Sanitat provocaria rebuig, però la realitat no sempre admet reduccionismes. La temperància d’Illa, la seva empremta estoica, tan ferm que no necessita entrar en desqualificacions, però tan dúctil com per reconèixer el terreny desconegut i hostil del virus, ha sigut capaç de transmetre el lideratge necessari. Serenitat i seguretat quan la vida trontollava al nostre voltant.

En els lineals del mercat polític abunden els demagogs. Les desqualificacions, quan no les mentides, poblen el discurs. Massa sovint, els mitjans de comunicació es converteixen en els seus altaveus. I les xarxes socials, en el lloc on certa política i cert periodisme es retroalimenten de la convulsió i juguen a construir la realitat al seu aire. Mentrestant, bona part de la ciutadania només busca una mica de calma per seguir endavant.