Dues mirades

No és aliè

El Tribunal Suprem dels EUA ha dictaminat que la llei federal que prohibeix els acomiadaments discriminatoris també inclou l'orientació sexual i la identitat de gènere

1
Es llegeix en minuts
agresion-homofoba-madrid

agresion-homofoba-madrid

Aimee Stephens es va presentar davant del Tribunal Suprem dels EUA vestida amb brusa blanca i americana i faldilla negres. Hauria sigut el seu uniforme si la funerària on va treballar durant sis anys no l’hagués acomiadat al rebre la seva carta: «Tinc la intenció de sotmetre’m a una cirurgia de reassignació de sexe. El primer pas que he de fer és viure i treballar com a dona durant un any». Entre les lletres d’aquesta carta hi havia una vida de sofriment i (auto)engany. Anys abans, la seva dona l’havia trobat amb una pistola a la mà, decidida a acabar amb un cos que no li pertanyia. Juntes, van trobar les forces.

Aquest dilluns, el Tribunal Suprem ha dictaminat que la llei federal que prohibeix els acomiadaments discriminatoris també inclou l’orientació sexual i la identitat de gènere. Stephens no ho podrà celebrar, va morir víctima d’una malaltia que se li va agreujar al quedar sense cobertura mèdica quan va ser acomiadada. La seva victòria és un triomf per a tantes persones atrapades en un cos que no senten propi. La seva mort prematura és el trist recordatori del menyspreu al diferent. Massa dolor per considerar-lo aliè.

Temes:

Estats Units