IDEES

Efectes molt secundaris

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53200046 barcelona  22 04 2020  covid 19 covid19 coronavirus en barce200613182515

zentauroepp53200046 barcelona 22 04 2020 covid 19 covid19 coronavirus en barce200613182515 / FERRAN NADEU

Article 696. Fa un parell de dies vaig quedar amb un amic que és un estudiós dels efectes secundaris que provoca el coronavirus. Ell és doctor i ha estat durant aquests mesos consultant centenars de pacients, preguntant-los sobre els més mínims efectes al seu cos i en la seva ment que apreciessin a l’haver contret la malaltia. 

Ell és dels que creu que en aquests petits efectes secundaris està la resposta més immediata per evitar qualsevol rebrot. El que fa és buscar qualsevol símptoma que no sigui l’habitual: ni tos, ni febre, ni dificultat de respirar ni falta d’olfacte, sinó aquelles insignificances que només es coneixen perquè sabem que no formen part de nosaltres. 

I el més curiós que ha trobat és... Gairebé us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. 'La flor de la canela'. Aquests dies no he parat d’escoltar aquesta versió de María Dolores Pradera i Joaquín Sabina. Hi ha cançons que destil·len màgia i aquesta n’és una.

Segon lloc. 'Queda’t amb mi'.  Cesc aconsegueix una cançó atapeïda de felicitat i que et transporta a una nostàlgia positiva sobre el que s’ha perdut i el que s’ha guanyat.

Primera posició. 'Upload'. Creada per Greg Daniels.  (Amazon Prime Vídeo). El primer capítol promet molt. M’encanta aquesta visió futurista atapeïda de petites joguines cibernètiques. La relació entre àngels i clients del cel és una joia.

I el meu amic em va explicar que la gent que havia agafat el coronavirus parlaven sobretot de dos petits efectes molt secundaris: un dolor desconegut en el genoll esquerre i una estranya picor, que mai havien sentit, per tot el cos.

Notícies relacionades

Ell parla amb molta passió d’aquestes dues petites troballes, em va dir que va ser molt difícil obtenir aquestes dades perquè la gent el que menys desitja quan està malalta és haver de parlar de les seves petites intimitats. Però ho acaben fent per poder ajudar els altres.

No tinc dubtes que per acabar amb una epidèmia es necessita la feina de moltes persones fent petits actes solidaris que traspuïn molta humanitat. ¡Bon diumenge!