Columnisme confinat

1
Es llegeix en minuts
img 20200523 182308

img 20200523 182308

Umberto Eco va anotar que la sida recuperava l’esperit romàntic de la tuberculosi vuitcentista, Chopin teclejant sota el bacil. També hi ha un estil Covid, que ha infectat el columnisme de confinament. Exigeix acolorit domèstic, especificar si el seient és amollit, determinar la distància a la paret més enllà de la finestra. Sense oblidar una al·lusió tecnològica, res seria més infamant que la sospita d’estar llegint Tolstoi, quan es disposa de Zoom o TikTok. És opcional definir una parella borrosa, però, imprescindible, la menció als nens, les noves mascotes una vegada que els gossos han sigut elevats a reis de la casa. No s’ha abundat en la conciliació excessiva, annexa al desig d’una aplicació que permetés desconnectar temporalment els éssers incansables.

L’estil Covid obliga a ressenyar que mai s’ha treballat amb la mateixa intensitat com a casa, un enunciat tan repetit que forçosament ha de ser fals. Entre parèntesis, un aplaudiment per als centenars de dissenyadors que ressalten el seu stakhanovisme creador durant la pandèmia, però ¿qui es posarà els seus vestits en l’era del xandall únic? Després de detallar la pizza que ha cuinat avui, el columnistaconfinat introduirà un terme erudit, però espurnejant, per demostrar que el seu cervell funciona.

Notícies relacionades

 ‘Infosfera’ és avui el vocable fetitxe. Sense oblidar-se d’adjuntar-hi una reflexió Zizek, com en «vivim un canvi de discurs, no d’època».

L’estil Covid s’inicia amb Chopin i desemboca a Wagner. Des de la seva cuina, l’articulista confinat ha d’irradiar un vibrant «tornarem a ser com abans», tot i que res horroritzi tant l’hipotètic lector com el retrobament amb el columnista d’abans. L’enyorança ha de centrar-se en un paisatge, un còctel, qualsevol misèria que confirmi la soporífera existència de l’artista de la ploma quan no disposa d’una pandèmia a mà. I, en la traca final, el treballador intel·lectual que ha sigut l’últim a sortir de la cova rendirà un encès homenatge als repartidors a domicili. Quant estil.

Temes:

Coronavirus