DUES MIRADES

Querelles contra Simón

Les decisions eren complexes i es van prendre amb l'ajuda d'experts, cal recordar-ho per situar les acusacions al front polític

1
Es llegeix en minuts
simonok

simonok

Cosit a querelles, així està Fernando Simón. Entre elles, la de Jupol, el sindicat majoritari de policies que té el suport de Vox. Com en la majoria dels països, el Govern central i els autonòmics (que tenien competències abans de l’estat d’alarma, i van continuar tenint-les una vegada decretat) podien haver afrontat millor la pandèmia. Algunes de les errades que van precipitar el desastre ja es coneixen: un sistema sanitari debilitat i l’atenció precaritzada a la gent gran. També un retard letal en la compra de material de protecció. La UE no va saber crear una xarxa de col·laboració. I l’OMS va minimitzar la crisi.

Les decisions eren complexes i es van prendre amb l’ajuda d’experts. ¿És això una excusa? No. Però cal recordar-ho per situar les querelles contra Simón al front polític, que és on són. En aquest fangar que certa dreta ha creat. Tant per intentar enfonsar el Govern de Pedro Sánchez com per cobrir les seves vergonyes. L’estratègia no és nova. Fastigueja bona part de la ciutadania. I el fàstic porta a la desafecció, que sempre acaba beneficiant la dreta. Res és casual.