Dues mirades

El búnquer

Diuen que una hora va passar Trump al seu búnquer per les protestes antiracistes. En realitat, va arribar a la Casa Blanca habitant aquest cau

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53604804 washington  united states   31 05 2020   protesters confront200601124212

zentauroepp53604804 washington united states 31 05 2020 protesters confront200601124212 / JIM LO SCALZO

Refugiat en un búnquer subterrani durant una hora. Així va viure Donald Trump un dels moments més durs de les protestes antiracistes que estan incendiat el país. Em pregunto si encara segueix allà dins. Em pregunto quants anys fa que hi va entrar. Quants que el va construir al seu voltant, just a la mesura del seu cinisme.

Ell, l’home que dirigeix un país sacsejat per una onada d’indignació, ràbia i raons, només ha sabut tirar més llenya al foc, incendiar encara més un racisme que mata, un odi que travessa la història dels EUA. Del món. Diuen que una hora ha passat al seu búnquer. En realitat, va arribar a la Casa Blanca habitant aquest cau. El nínxol on viuen tots els que enceguen la seva visió amb murs de ciment. Els incapaços de sentir més enllà de si mateixos. O de la seva ambició. O de la seva ideologia. O de la seva sordidesa. Trump i tants altres miserables no deixen de cavar. Milers, milions d’estances preparades per acollir tots els que, per mil raons, busquen refugi al seu melic, incapaços de posar-se en la pell dels altres.  Si ens aturem un segon, potser també sentim la tremolor sota els nostres peus.