Cop de Govern

Presidenta Calviño

El fenomenal enrenou que va deslliurar la parròquia uns dies de l'estat de pandèmia permanent no es refereix al recolzament filoetarra, sinó a la necessitat de mantenir gairebé íntegra la reforma laboral de Rajoy

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53476963 madrid  20 05 2020   la vicepresidenta de asuntos econ micos200522093506

zentauroepp53476963 madrid 20 05 2020 la vicepresidenta de asuntos econ micos200522093506 / Kiko Huesca

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias pacten amb Bildu, maleït sigui per sempre el seu nom, la derogació íntegra de la reforma laboral de Rajoy. Atès que aquest enunciat és massa llarg, s’abreuja en ‘pacten la derogació de Rajoy’. En efecte, aquesta abolició va passar fa exactament dos anys al Congrés, amb el concurs dels partits esmentats i el terrabastall reglamentari ja esmorteït. Malgrat això, la vicepresidenta enèsima Nadia Calviño càrrega contra l’acord. El president de l’Executiu té dret a corregir les decisions d’un gabinet que nomena i destitueix. En canvi, si una subordinada desautoritza el primer ministre, s’assisteix a un cop de Govern. I a la proclamació consegüent de la presidenta Calviño.

Ni tan sols els entusiastes de Calviño li reconeixen la capacitat d’haver guanyat per si mateixa la moció de censura, dues eleccions generals i una investidura. De fet, l’avui aclamada no seria vicepresidenta, ni, per tant, presidenta, si no tingués el vot de Bildu, a qui Déu confongui. Per tant, el fenomenal enrenou que va deslliurar la parròquia uns dies de l’estat de pandèmia permanent no es refereix al recolzament filoetarra, sinó a la necessitat de mantenir gairebé íntegra la reforma laboral de Rajoy. O, condensant per limitacions d’espai, ‘mantenir Rajoy’.

Notícies relacionades

La presidenta Calviño guanya adhesions però no vots entre els enemics de Sánchez. Simètricament, les seves postures poden revoltar els recolzaments governamentals, inclòs Bildu, que tant de bo acabi per sempre a l’infern. Governar tenint en compte l’adversari no és el mateix que governar per a l’adversari, menyspreant els que s’han arriscat a votar-te. No obstant, descongelar la croada contra els proetarres reciclats serveix només de McGuffin per ocultar la integritat de la reforma laboral de Rajoy, avalada pels independentistes de CiU. Pel que fa a l’empitjorament de l’economia en cas de derogació, sembla impossible agreujar la situació actual, sense descartar amb això que el nou Govern pugui aconseguir-ho.