Dues mirades

Mutilar el present

La cultura, l'educació i els mitjans públics han de ser canals de la multiplicitat, espais refugi per acollir la pluralitat

Es llegeix en minuts
Mutilar el present

De nou, el mateix percentatge: 48,1%. L’última enquesta del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública estima la suma del vot de JxCat, ERC i la CUP en un 48,1%. Més o menys, aquesta és la proporció consolidada del vot independentista. En les eleccions al Parlament del 2017, va reunir el 47,5% del vot. El 2015, el 47,8%. Si mirem més enrere, el 2012, tot i que CiU encara no subscrivia la independència de manera meridiana, el total del vot del mateix espai va ser del 47,87%.

Et pot interesar

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Catalunya té dues mirades. Cada una, amb una visió diferent de futur. I totes dues estan arrelades, són sòlides i pròpies. Les estratègies de cada partit o espai ideològic social/nacional per canviar aquest avenir són molt legítimes, però no poden fer-nos descuidar el present. Ni pretendre modelar-lo, ajustar-lo, a la fi, mutilar-lo, segons la idea hegemònica del poder polític. La cultura, l’educació i els mitjans públics han de ser canals de la multiplicitat, fins i tot més enllà de les dues mirades. Espais refugi per acollir la pluralitat, per enriquir-nos. Que de tant somiar-nos en gran no ens quedem cada vegada més petits.