Dues mirades

Mutilar el present

La cultura, l'educació i els mitjans públics han de ser canals de la multiplicitat, espais refugi per acollir la pluralitat

1
Es llegeix en minuts
whatsapp-image-2017-12-21-at

whatsapp-image-2017-12-21-at

De nou, el mateix percentatge: 48,1%. L’última enquesta del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública estima la suma del vot de JxCat, ERC i la CUP en un 48,1%. Més o menys, aquesta és la proporció consolidada del vot independentista. En les eleccions al Parlament del 2017, va reunir el 47,5% del vot. El 2015, el 47,8%. Si mirem més enrere, el 2012, tot i que CiU encara no subscrivia la independència de manera meridiana, el total del vot del mateix espai va ser del 47,87%.

Catalunya té dues mirades. Cada una, amb una visió diferent de futur. I totes dues estan arrelades, són sòlides i pròpies. Les estratègies de cada partit o espai ideològic social/nacional per canviar aquest avenir són molt legítimes, però no poden fer-nos descuidar el present. Ni pretendre modelar-lo, ajustar-lo, a la fi, mutilar-lo, segons la idea hegemònica del poder polític. La cultura, l’educació i els mitjans públics han de ser canals de la multiplicitat, fins i tot més enllà de les dues mirades. Espais refugi per acollir la pluralitat, per enriquir-nos. Que de tant somiar-nos en gran no ens quedem cada vegada més petits.