Al contraatac

La nena vol ser gos

2
Es llegeix en minuts
undefined53045334 a woman wears a mask as she walks her dog past a boarded up 200407221706

undefined53045334 a woman wears a mask as she walks her dog past a boarded up 200407221706 / Eric Gay

Des del principi ho va entendre: no pot sortir de casa perquè la bestioleta microscòpica de color blau mata i mata molt. No mata nenes com ella ni les emmalalteix, però sí que pot utilitzar-la de transport per entrar en cossos de persones que sí que poden morir-se del corona. Com l’àvia, que no veu des de fa setmanes. Entre les explicacions que li han donat els seus pares, el que sent en les notícies i l’anunci que es va repetint cada dos per tres, ho entén perfectament, que no pot sortir.

Ha fet pastissos i magdalenes, ha ajudat a cuinar, ha tret la pols i ha passat l’aspiradora, ha fet les tasques que li manava la mestra abans de vacances tots els dies, ha mirat sèries i dibuixos, ha jugat amb la tauleta, ha fet videoconferències amb amics i fins i tot un Zoom amb tota la classe. Ha ballat amb el ‘Just dance’, ha vist el programa en anglès de Tania Llasera i ha fet algunes de les manualitats que proposava, ha saltat sobre un matalàs posat a terra, ha patinat pel passadís, ha sortit al balcó a aplaudir amb tot el seu entusiasme cada dia a les vuit en punt. Ha jugat a jocs de taula i ha dibuixat i ha escrit poesies i ha llegit i ha fet gairebé tot el que es pot fer dins d’una casa en condicions. Ha tingut tota la paciència del món, però està fins al capdamunt d’estar tancada a casa. La nena no vol dir paraulotes, però diria que està fins als ‘piiiiips’ del coronavirus i del que li ha canviat la vida.

Notícies relacionades

Vol tornar a estar amb els seus companys o amb els nens amb qui jugava a la plaça, vol anar en patinet i passejar amb els seus pares o la seva tia. Vol jugar, només jugar i amb altres nens, perquè fer-ho amb els pares no és més que un succedani. Els pares no se’ls creuen, els jocs, no se’ls prenen seriosament.

Avui ha pegat un crit que no sabia d’on li venia. ¿Els campaments? ¿Han dit que tampoc hi haurà campaments? No pot entendre que ningú pensi en els nens, que ningú s’hagi posat a pensar en una fórmula que els permeti sortir, encara que sigui a fer un volt com fan tots els gossos del barri cada dia.  

Temes:

Nens Coronavirus