Al contraatac

Escola rica, escola pobra

Ara tot està tancat i no tens ni idea de com t'ho faràs per treure les bones notes de sempre si tu estàs com amb els ulls embenats i lligada de peus i mans

1
Es llegeix en minuts
uab

uab

Si tenies dubtes t’aguantaves. O et buscaves la vida o preguntaves al professor o et quedaves en la ignorància. Potser no saps que hi ha escoles i escoles, que hi ha qui comença la vida amb un gran impuls i tots els vents a favor: alimentació de primera qualitat, escoles amb recursos, extraescolars, estades d’anglès cada estiu, cursos sencers als EUA, pedagogs, psicòlegs i tota mena d’especialistes privats en cas que tinguis alguna dificultat. Reforç escolar i acadèmies privades. O com a mínim uns pares que han tingut formació superior i poden aclarir-te els dubtes. Llars amb internet a tota velocitat per fer reunions de Zoom amb companys i professors, videoconferències amb els tutors. Centres amb entorns virtuals on s'hi pengen les activitats que has d’anar fent durant els dies sense classes.

¿Però tu? ¿Tu què tens? ¿Com t’han d'aclarir dubtes els pares si resulta que ets tu la que els explica el que volen dir les cartes que els arriben, la que els omple formularis per fer tots els tràmits i ets l’escriba de la família? Escrius des de petita, però no històries apassionants sinó una burocràcia avorridíssima. ¿Com vols que t’expliquin els ‘phrasal verbs’ o les equacions de segon grau si ets que els acompanya al metge per fer de traductora? I no et sap greu, perquè saps que van venir a treballar i que amb els seu sacrifici ara saps el que és una equació de segon grau i els ‘phrasal verbs’. I aprofites tots i cadascun dels minuts d’educació que reps perquè saps que t’hi va la vida i que no pots queixar-te, tu que no has passat gana ni has patit explotació infantil. A sobre tenies unes mestres disposades a donar-te un cop de mà, els monitors del centre obert o l’associació per als infants. Tenies la biblioteca amb llibres i internet. Ara tot està tancat i no tens ni idea de com t’ho faràs per treure les bones notes de sempre el proper trimestre. Els que manen ja han decidit que comptarà igual, encara que tu l'hagis de passar com amb els ulls embenats i lligada de peus i mans.

Temes:

Coronavirus