EL TEXT I LA TEXTA

Rebuda extraterrestre

Al president Quim Torra li hauria agradat rebre el president Sánchez com un líder d'un altre planeta

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp52164711 mas periodico leonard beard para ortega200206191032

zentauroepp52164711 mas periodico leonard beard para ortega200206191032

Algunes persones van considerar exagerada la rebuda que va fer Quim Torra al president Sánchez dijous al matí. Argumentaven que tot aquest desplegament hauria sigut perfecte per a caps d’Estat estrangers, però no per a un president de la teva pròpia nació. Jo, sincerament, crec que es va quedar curt. Sens dubte, al president Torra li hauria agradat una cosa encara més extrema, però no s’hi va atrevir.

La seva idea inicial, descartada després, va ser rebre’l no com un president d’un altre país, sinó com un dirigent d’un altre planeta.

M’imagino el president Torra reunit amb el seu equip en secret, preparant-ho tot amb molta precisió. «Hem de rebre Sánchez com rebríem un líder d’una altra galàxia, perquè així és, ¿no és cert?», va preguntar probablement en una reunió important. I tots li van respondre que sí, que per descomptat, que les coses s’havien de fer d’aquesta forma.

Tot seguit van començar a esbossar el pla. Primer, la seguretat, òbviament. Un mai sap quins bacteris poden arribar-nos d’altres mons, així que la primera mesura, per descomptat, era aïllar Sánchez en una cambra de desinfecció ultrasegura. «El deixarem allà unes hores, per precaució», va ordenar Torra al seu equip. «Després el traurem, sense tocar-lo directament, utilitzant guants especials, i l’asseurem amb molt de compte en una cadira per començar a parlar amb ell».

No tinc dubtes de com va ser la preparació posterior. Després de decidir asseure el president Sánchez, seria necessari convocar un grup d’experts en exobiologia i llenguatge interplanetari per traduir tot el que el líder extraterrestre Sánchez pogués dir. L’equip hauria de ser nombrós, perquè traduir al català una llengua alienable requereix un gran nombre d’experts.

Després d’això, s’iniciaria la xerrada, que seria filmada per les càmeres de TV-3. Entre tots dos líders se situaria un vidre aïllant, no fos cas que en algun moment l’extraterrestre fes una cosa perillosa. La gravació, una vegada finalitzada, seria enviada a la NASA, per si els pogués interessar a ells aquesta primera imatge d’un extraterrestre assegut a la Generalitat.

Acabada la conversa, Quim Torra seria col·locat a la cambra de desinfecció, per si algun virus o bacteri d’un altre món pogués haver atrapat el president, malgrat la quarantena inicial a què s’havia sotmès Sánchez. Després d’això, i abans d’acomiadar l’extraterrestre, s’aprofitaria la seva visita per estudiar aquest rar exemplar.

Notícies relacionades

Ajagut en una llitera de la Generalitat, s’adormiria el president del Govern, se li obriria el cos i es farien fotografies d’alta precisió per veure com és un alienígena per dins. Després, se’l cosiria, se l’acompanyaria fins a la seva nau i se l’acomiadaria com marca el protocol intergalàctic, amb molts mossos d’esquadra.

Sens dubte, això era el que Quim Torra desitjava, però no s’hi va atrevir. Així que va optar per la segona opció; rebre’l com si fos un líder estranger. Així que no critiquem tant Torra, home, que la cosa podria haver sigut moltíssim pitjor.