Dues mirades

Salvar la vida

Fa desenes d'anys que els experts ho adverteixen. L'escalfament global és una realitat indiscutible. Els fenòmens meteorològics seran cada vegada més extrems. I això, al cap i a a fi, és parlar de mort.

1
Es llegeix en minuts
5cb2df3e-ddb3-4638-a8b8-cb3f7747a3aa

5cb2df3e-ddb3-4638-a8b8-cb3f7747a3aa

Venen dies de fer inventari de danys. Alguns seran impossibles de reparar. Les vides perdudes pel temporal ‘Gloria’ quedaran definitivament esborrades. Una mirada detallista atribueix les seves morts a un accident de trànsit, a l’impacte d’algun objecte, a una mala caiguda... Si obrim una mica més la lent, acceptem que la causa va ser una borrasca destructora. I si ampliem encara més, arribem al canvi climàtic. Fa desenes d’anys que els experts ho adverteixen. L’escalfament global és una realitat indiscutible. Els fenòmens meteorològics seran cada vegada més extrems. I això, al cap i a a fi, és parlar de mort.

Encara ens costa associar el mal mediambiental a les nostres vides. El discurs negacionista hi contribueix. I també certa percepció que és un tema reservat a especialistes, allunyat dels problemes quotidians. Però el cert és que el canvi climàtic ens afecta tan de prop que el tenim enganxat a la pell, al nostre cos. És l’aire que respirem, i també aquest mar embravit o aquest torrent descontrolat que s’empassa els nostres éssers estimats. Al final només queda canviar les nostres vides per salvar-les.