Tribuna

Una oportunitat per a Barcelona

Hi ha projectes molt rellevants per abordar a la ciutat amb la col·laboració del Govern d'Espanya

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp51631208 bcn200111173359

zentauroepp51631208 bcn200111173359 / DAVID CASTRO

Si a Espanya li va bé, a Barcelona també li va bé, i viceversa. Per això, l’elecció de Pedro Sánchez com a president d’un govern progressista suposa una oportunitat per tal d’obrir una nova etapa on Barcelona vol i pot ser protagonista d’una Espanya millor.

L’Ajuntament de Barcelona també compta amb un govern de coalició d’esquerres, des del qual estem afrontant reptes com la millora de la seguretat, per exemple a través de l’ampliació de la plantilla de la Guàrdia Urbana, i abordant també projectes rellevants pel futur de la ciutat, com l’impuls del sector de les indústries creatives o l’atracció d’inversions tecnològiques, entre d’altres.

En definitiva, Barcelona compta avui amb un equip de govern que funciona i que, en un moment d’incerteses globals, ha posat la política al servei dels ciutadans i ciutadanes, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i afrontar plegats, de forma justa, reptes de futur com la transició ecològica o la digitalització.

El diàleg amb els grups de l’oposició, tal com s’està demostrant en els darrers mesos amb l’assoliment d’alguns acords importants, com el d’ordenances, també ens hauria de permetre encarar un escenari on la ciutat pugui, per primera vegada en els darrers anys, arribar a aprovar uns nous pressupostos municipals pel 2020: uns pressupostos que ens permetin impulsar una agenda política basada en l’enfortiment del progrés socioeconòmic i en la reducció de les desigualtats.

Explico això perquè crec que, en el moment actual, la conjunció dels governs de coalició progressistes, tant a Barcelona com a Espanya, suposa una oportunitat per desenvolupar una alternativa forta tant al discurs involucionista de les dretes com també a la instrumentalització constant de les institucions que s’ha buscat des d’una part de l’independentisme.

Barcelona no pot ni vol ser aliena a la realitat que ens envolta. Hi ha projectes molt rellevants pel nostre futur que cal abordar amb la implicació i la col·laboració del govern d’Espanya. Volem que es completi La Sagrera, com el gran nucli ferroviari que portem anys esperant. Volem un millor finançament de la xarxa de transport públic i noves inversions per reforçar un servei de Rodalies que volem que cada dia puguin fer servir més persones per desplaçar-se i anar a treballar. I també volem que des de l’Estat s’aposti per la capitalitat cultural de Barcelona, per reforçar i enfortir la nostra tradició de ciutat referent de la cultura a Iberoamèrica i Europa.

En l’etapa que tot just comença, donarem un impuls per aprofitar l’oportunitat que el nou govern suposa per fer realitat aquestes i altres demandes, sempre a través de la necessària col·laboració entre institucions però també amb tota la exigència imprescindible que em correspon com a servidor públic i defensor dels interessos dels barcelonins i barcelonines.

Després de molts mesos reclamant el desbloqueig de les institucions, ara cal aconseguir que aquest desbloqueig repercuteixi en aspectes clau per la millora de la vida de les persones.

Notícies relacionades

Amb l’elecció de Pedro Sánchez, es presenta una oportunitat històrica per afrontar reptes clau de futur i treballaré perquè Barcelona ocupi un lloc destacat dins de l’agenda del nou govern, com a ciutat capital de Catalunya, co-capital efectiva d’Espanya i com la gran ciutat de l’arc euromediterrani.

Jaume Collboni és el primer tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona.