Dues mirades

Greta i Rosalía

Per tenir un resum de l'any, no hi ha res com acostar-se a la Fira de Santa Llúcia i comprovar quins caganers estan triomfant

1
Es llegeix en minuts
lmmarco50785546 gente  la casa de papel  rosal a  boris johnson  casado  gre191107140528

lmmarco50785546 gente la casa de papel rosal a boris johnson casado gre191107140528

Per tenir un resum de l’any, res com acostar-se a les parades de la Fira de Santa Llúcia del Caganer.com, l’empresa que es dedica justament a això, a fabricar els tradicionals caganers del pessebre amb figures que han entrat a la categoria de famosos. Els més venuts, com el de Puigdemont o el de Trump, continuen a dalt de tot, però les novetats de la temporada són les que tenen més sortida comercial. Més o menys aconseguides, les figures de Griezmann, Casado i Frida Kahlo (que no sé gaire què hi fa: deu ser una devoció del fabricant), entren al quadre d’honor dels senyors, les senyores, els dibuixos animats i els animals que defequen amb el cul a l’aire, una característica corporal que els iguala.

N’hi ha dues que estan triomfant: Rosalía Greta Thunberg. El posat de l’activista és més rialler de l’habitual, potser perquè un rostre esquerp permetria suposar que té dificultats gàstriques, que no és el cas. Aquests caganers solen fer la feina amb il·lusió. Pel que fa a Rosalía, vestida de cuir, ja és a les llars de molts fans, presidint el Naixement. Coses que passen. Han hagut de fabricar-ne de noves a corre cuita. Això sí que és triomfar, i no pas guanyar un Grammy.