Dues mirades

Certeses i falsies

El rei no és jurat, però en l'entrega glossa la figura dels guanyadors i converteix el guardó en un al·legat a favor de la seva concepció de la democràcia

1
Es llegeix en minuts
rey

rey

Aquest dimarts, Felip VI lliurarà uns premis de periodisme. També ho va fer la setmana passada. El rei no n'és jurat, però en el lliurament glossa la figura dels guanyadors i converteix el guardó en un al·legat a favor de la seva concepció de la democràcia. Blasma, per exemple, «el soroll que a vegades en impedeix distingir el que és vertader del que és fals, el cert del que és infundat». Ho va dir fa uns dies i és molt probable que aquest dimarts hi torni. Es premia ara una vinyeta en la qual un nen assegut en un pupitre, plorant, aixeca el dit quan sent el crit d’un mestre que diu que aixequin el dit els que siguin fills d’un guàrdia civil. La projecció de la seva ombra i de l’ombra del dit conformen a la paret la imatge de l’estàtua de la llibertat.

Molt emotiu. Però fals. Els professors de Sant Andreu de la Barca eren els del dibuix. Resulta que no van fer res del que l’acusació va dir que havien fet. Fa quatre mesos, el Jutjat d’Instrucció número 7 de Martorell va arxivar la causa. Res. Distingir el que és cert del que és infundat. Estaria bé que sa Majestat fes cas a les seves pròpies paraules i que no donés ales, un cop més, repetidament, a les falsies potineres.