IDEES

Coppola fa un McLuhan

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp49864512 10 september 2019  england  london  uk prime minister boris 190915145110

zentauroepp49864512 10 september 2019 england london uk prime minister boris 190915145110 / Toby Melville

Que Boris Johnson té dificultats per entendre que els altres no el perceben com ell es percep a si mateix no hauria de resultar una novetat per a ningú. Recordem que es tracta d’un polític que en la convenció del Partit Conservador l’octubre del 2017, va afirmar que la ciutat líbia de Sirte tindria un futur brillant com a ‘resort’ de luxe, comparable amb Dubai, una vegada que els inversors «netegessin els cadàvers».

Però a una se li desperta una compassió inusitada pel seu equip de premsa després que es fes pública una entrevista al ‘Daily Mail’ en què descrivia la seva escena cinematogràfica favorita: «Els múltiples assassinats com a represàlia al final d’‘El Padrí’». Paraules textuals de Boris.

«Em fa sentir malament que les escenes d’una pel·lícula de gàngsters puguin inspirar qualsevol activitat al món real», diu Coppola sobre Boris Johnson i la seva passió pel final d’‘El Padrí’

Recentment, Francis Ford Coppola, prestigiós director de la saga, va decidir fer un McLuhan. Per a qui no el recordi, el personatge que interpreta Woody Allen a ‘Annie Hall’, està turmentat per un tipus que té darrere a la cua del cine, que no para d’explicar-li a qui té al costat la seva interpretació de les teories del filòsof Marshall McLuhan. Allen, en una ostentació de fantasia, va a la recerca de McLuhan perquè li digui personalment al pesat de la cua que no té ni idea del que està parlant i que calli una estona. I McLuhan fa exactament el que Allen espera d’ell.

Notícies relacionades

Coppola acaba de fer una versió contemporània d’aquesta escena amb les declaracions següents: «Em fa sentir malament que les escenes en una pel·lícula de gàngsters puguin inspirar qualsevol activitat al món real o encoratjar algú que veig que està a punt d’arruïnar el meu estimat Regne Unit». Tot seguit, Coppola, fan de la grandiloqüència, el compara amb Sadam Hussein i Gaddafi.

Potser no feia falta tant. És millor recordar el seu intercanvi verbal amb el llavors ministre d’economia italià, Carlo Calenda. En paraules del ministre:«Boris bàsicament va dir: «No vull la lliure circulació de persones, però vull el mercat únic. Li vaig contestar: ‘De cap manera’. Ell va replicar: ‘Llavors vendràs menys ‘prosecco’. Li vaig respondre: ‘I tu vendràs menys ‘fish and chips’. Jo vendré menys ‘prosecco’ a un país i tu vendràs menys a 27 països’. Discutir les coses a aquest nivell va resultar una mica insultant». Parlant de represàlies...

Temes:

Boris Johnson