1
Es llegeix en minuts
GRAF1554  MADRID  01 08 2019 - El Presidente del Gobierno en funciones  Pedro Sanchez  a su llegada a la reunion de este jueves con asociaciones de Digitalizacion y Ciencia  A la reunion tambien han acudido el ministro de Ciencia  Innovacion y Universidades en funciones  Pedro Duque  asi como el secretario de Emprendimiento  Ciencia e Innovacion del PSOE y secretario de Estado para el Avance Digital en funciones  Francisco Polo  EFE  Kiko Huesca

GRAF1554 MADRID 01 08 2019 - El Presidente del Gobierno en funciones Pedro Sanchez a su llegada a la reunion de este jueves con asociaciones de Digitalizacion y Ciencia A la reunion tambien han acudido el ministro de Ciencia Innovacion y Universidades en funciones Pedro Duque asi como el secretario de Emprendimiento Ciencia e Innovacion del PSOE y secretario de Estado para el Avance Digital en funciones Francisco Polo EFE Kiko Huesca / Kiko Huesca (EFE)

Les paraules de Felip VI a Marivent en el sentit que és “millor trobar una solució abans d’anar a eleccions” són un reflex d’un sentir majoritari en la societat espanyola: el desig que el bloqueig polític no porti els espanyols de nou a les urnes. En el marge que li permet el seu paper constitucional de mediador, el Monarca enviava el missatge que repetir el que va passar el 2016 no seria el desitjable. Els partits i els seus líders ho saben molt bé, però aquest coneixement no impedeix que els bloquejos i les línies vermelles es mantinguin. Els partits de la dreta, el PP i Ciutadans, van utilitzar les paraules de Felip VI per pressionar Pedro Sánchez. Instal·lats en un no inamovible a una investidura de Sánchez (reforçat pel pacte de Navarra), PP i Cs no es van donar per al·ludits. El PP fins i tot va posar a sobre de la taula una proposta amb ànim provocador i nul·les possibilitats de prosperar: buscar un candidat de consens que no sigui Sánchez o un Govern PP-Cs amb l’abstenció del partit guanyador, el PSOE. Els socialistes van qualificar l’oferta d’acudit.

Des de l’esquerra amb prou feines es va reaccionar a les paraules del Rei, potser perquè el pes de la formació de Govern recau de nou sobre PSOE i Podem. Ara per ara, ni els socialistes ni els morats han tornat a la taula del diàleg. Repeteixen l’inici de l’anterior negociació, en què van malgastar un temps preciós i amb prou feines hi va haver temps per a una negociació seriosa. Convindria que tots prenguessin nota del missatge del Rei i del que sent la majoria de la societat espanyola.