IDEES

Por i fàstic a Airbnb

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp42133993 simulaci n el sat lite esp a paz   el primer sat lite esp a 190714200302

zentauroepp42133993 simulaci n el sat lite esp a paz el primer sat lite esp a 190714200302

Arribat aquest moment de l’estiu en què abunden les columnes sobre aquest moment de l’estiu, des d’aquest espai optem per recollir les notícies que més ens han interessat en un elegant butlletí de premsa.

Un: La vídua de Hunter S. Thompson posa a Airbnb la cabana que el periodista “Gonzo” utilitzava per escriure. Inclou la seva màquina d’escriure. No inclouJohnny Depp comptant batalletes sobre la seva amistat i drogodependència. (‘The Guardian’).

Dos: De com entre 1913 i 1914 el moviment sufragista de Glasgow va plantar una sèrie de bombes fetes amb llaunes i tuberies i va planejar volar l’aqüeducte que subministrava aigua potable a la ciutat des de Loch Katrine. Inclou referències a la importància del moviment sufragista per als drets de les dones avui dia. No inclou articulistes extremocentristes opinant sobre la il·legitimitat de la violència. (‘Glasgow Live’).

Els defensors de la privacitat adverteixen que la innovació en les imatges satel·litàries està deixant enrere la capacitat dels governs per regular la tecnologia

Notícies relacionades

Tres: El 2013, la policia de Grants Pass, Oregon, va rebre un avís que un home anomenatCurtis W. Crofthavia estat cultivant marihuana il·legalment al seu pati. Així que van recórrer a Google Earth. Els policies hi van requisar 94 plantes. El 2018, la policia brasilera va utilitzar imatges satel·litàries en temps real per detectar les coordenades on els arbres havien sigut arrencats del terra. Van descobrir que el lloc s’utilitzava per produir carbó vegetal de manera il·legal i van arrestar vuit persones. Els funcionaris del Govern xinès han negat l’existència de camps de detenció massiva per a uigurs a la província de Xinjiang. Però els activistes de drets humans han utilitzat imatges de satèl·lits per demostrar que moltes de les escoles de què parla el Govern estan envoltades de talaies i filats.

Les imatges de satèl·lit disponibles comercialment són cada vegada més comunes i es prenen amb més freqüència cada any. El 2008, hi havia 150 satèl·lits d’observació de la Terra en òrbita, i ara n’hi ha 768. Els defensors de la privacitat adverteixen que la innovació en les imatges de satèl·lit està deixant enrere la capacitat dels governs per regular la tecnologia. Inclou dades sobre resolució i espionatge. No inclou què fa el mitjà de comunicació de la notícia amb les teves dades de navegació quan fas clic sobre l’enllaç i acceptes la seva política de privacitat. (Technology Review).

Temes:

Llibres