Dues mirades

Abd-ar-Rahman

Vox expulsa tot el que no encaixa amb la seva obtusa mirada. I per fer-ho arruga les pàgines de la història, de l'ètica i fins i tot de l'estètica.

1
Es llegeix en minuts
cadrete2

cadrete2

Poc importa si va ser àngel o dimoni. Bel·licós o protector de la cultura. O les dues coses alhora. El bustd’Abd-ar-Rahman III ha sigut retirat d’una plaça de Cadrete (Saragossa) com s’expulsa una poma podrida d’una panera de fruita, un cabdell de llana entre cintes de seda o un lladre del jardí. Com es treu tot el que es considera aliè, diferent i nociu. És a dir, per no considerar-lo espanyol. El més extraordinari del cas és que Espanya no existia al segle X. I que Abd-ar-Rahman III va néixer en el califat de Còrdova. Igual que el seu pare, i el seu avi, també el seu besavi i rebesavi i uns quants més. ¿Quantes generacions considera Vox necessàries per considerar algú lligat a la terra que trepitja? Totes o cap. Perquè, en realitat, no es tracta d’això.

Vox expulsa tot el que no encaixa amb la seva obtusa mirada. I per fer-ho arruga les pàgines de la història, de l’ètica i fins i tot de l’estètica. Circula per les xarxes una imatge que uneix el perfil de Santiago Abascal i un retrat d’Abd-ar-Rahman III. Clavadets. I la tonteria té la seva gràcia. Tot el que és humà és similar, només la desraó ens separa.