Fira del Llibre de Buenos Aires

A la FIL s'hi va treballar molt, però...

De tornada a casa, uns quants dels que vam anar compartim la sensació d'haver sigut desaprofitats per part de l'organització

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47879558 icult190425174408

zentauroepp47879558 icult190425174408 / Pere Francesch

Més de 70 professionals del sector del llibre durant quatre dies a la fira de llibre de Buenos Aires, amb Barcelona com a ciutat convidada. Tots portàvem apuntades a l’agenda una mitjana de dues taules rodones d’una hora de durada en les quals participàvem. Alguns tenien concertadesentrevistesamb mitjans, d’altres hi anaven en qualitat de comissaris d’exposicions. Les bibliotecàries sí que van sortir de Barcelona amb un programa ple de visites: eren l’excepció. La resta, durant els tres dies sense agenda oficial dels quals disposàvem després d’haver complert els compromisos que l’organització ens havia marcat, ens trobem fent el treball pel nostre compte, així que no és estrany que, de tornada a casa, uns quants dels que hi vam anar veiéssim que compartíem la sensació d’haver sigut desaprofitats per part de l’organització.

Ja a Barcelona, hem tingut ocasió de retrobar-nos tant amb la gent de la part institucional com amb els companys de viatge. Dels segons, els que treballen des de fa anys amb un peu al’Argentinai l’altre aquí, expliquen com fins i tot havent sigut convocats abans d’anar-hi per comptar amb el seu assessorament, la majoria de les seves propostes havien sigutignorades. Entre la resta també abunden els comentaris sobre el que es podria haver feti no es va fer: es podrien haver habilitat sales on ferreunions amb gent d’allà, es podrien haver facilitatllistes de contactesque haguessin permès sortir de Barcelona amb una bona agenda de cites professionals tancades. També es podria haver posat a treballar a la mateixa fira cadascú del que fa: els llibreters a fer de llibreters, els programadors a programar cicles de lectures, els editors independents a compartir sessions de treball amb grups d’editorials independents d’allà...

Notícies relacionades

Moltes d’aquestes coses es van acabar fent durant la fira, sí, però perquè van ser organitzades a títol personal, fora del programa oficial.

Resumint: ¿s’hi va treballar? Sí, molt; però tenint en compte que tots anàvem sota el mateix paraigua, hauria estat béagrupar tota aquesta energiaen un mateix programa que hagués optimitzat el temps que hi vam passar.

Temes:

Buenos Aires