Veto a Iceta

Gràcies, Esquerra. Gràcies

Que Iceta fos, amb diferència, el polític que més va treballar per evitar el 155 és un detall sense importància

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp44062387 graf1014  l hospitalet  barcelona   30 06 2018   el diputado190412200753

zentauroepp44062387 graf1014 l hospitalet barcelona 30 06 2018 el diputado190412200753 / Toni Albir

Hi ha consens en la premsa que el veto d’ERC a Iceta respon al fet que Puigdemont està pujant com una carabassera a les enquestes. De la mateixa manera que, quan Casado deia barbaritats com que Sánchez té “les mans tacades de sang”, explicaven que responia a la pressió de Vox.

A la merda el diàleg, però gràcies. Que Iceta fos, amb diferència, el polític que més va treballar per evitar el 155 és un detall sense importància.

Meritxell Batet i Manuel Cruz presidiran el Congrés i el Senat. Dues tasses. Espero llegir els tuits de Rufián per saber per què són decisions en contra de Catalunya, de la democràcia i dels drets humans.

Independentistes veritables

La radicalització de Casado i Rivera ha afavorit Sánchez, i podria pensar-se que la radicalització d’ERC també ho farà. Pot ser. Però Junqueras i Aragonès estan convençuts que això no passarà perquè tenen carta blanca de la premsa progressista de Madrid, dels Comuns i dels independentistes veritables. ERC juga fort amb la confiança que ningú amb influència en el seu electorat s’atreveix a criticar Aragonés per mantenir una de les polítiques fiscals més regressives d’Espanya, ni Rufián per ser qui ha aconseguit crear méscrispació en el Congrés.

Esquerra és vista en cercles periodístics progressistes de Madrid com un partit d’esquerra dialogant, i a Pablo Iglesias li agrada aplaudir Rufián en el Congrés. Síndromes d’Estocolm de manual.

Més divertit encara és el paper dels independentistes veritables encapçalats per Jordi Graupera. Junqueras va ser qui va pressionar Puigdemont mitjançant empresaris influents perquè convoqués eleccions mentre, públicament, es presentava com a independentista veritable. 

Però Graupera només ha criticatArtadi. En la seva acusació n’hi ha per sucar-hi pa:

Notícies relacionades

“Dos dies abans del referèndum, Elsa Artadi em va demanar que escrigués una suspensió de la declaració d’independència. Evidentment, m’hi vaig negar. Vam estar més d’una hora discutint i finalment, per intervenció d’altres persones de l’Estat major, no va tirar endavant. Elsa Artadi representa el ‘sottogoverno’ de la Generalitat que ja sabia, abans del referèndum, que l’objectiu d’aquesta mobilització, tal com ells l’anomenen ara, no era un referèndumd’autodeterminació  sinó una operació de comunicació política pensada per disputar-sel’hegemonia dins d’un moviment polític del qual només volen el profit institucional, però no volen les conseqüències ni prendre’s seriosament què vol dir defensar la llibertat d’aquest país. Per això la posen de número 2 a Barcelona. No perquè tingui una idea de Barcelona, que no en té cap”.

Esquerra va fer campanya dient que recolzarienSánchez. D’Iceta no en van dir res. Ciutadans i la seva abstenció requereix tractament.