Referent del socialisme

Rubalcaba: intel·ligència i brillantor al servei d'un projecte comú

Va ser un referent no només del socialisme espanyol sinó de qualsevol esforç de reflexió sobre Espanya i la seva democràcia

2
Es llegeix en minuts
undefined26080219 madrid 26 05 2014    politica el secretario general del psoe190509204203

undefined26080219 madrid 26 05 2014 politica el secretario general del psoe190509204203

Alfredo Pérez Rubalcaba ha donat forma a l’Espanya que coneixem en molts i molt rellevants àmbits. Com el polític exemplar que va ser, va saber configurar mitjançant el debat, la negociació i l’acord des de les més fermes conviccions la realitat del nostre país en aspectes tan rellevants com la ciència i l’educació, les seves vocacions més personals; però també en la seguretat pública, la política antiterrorista o en el treball parlamentari.

La seva capacitat desenvolupada en tants aspectes, expressió de la seva pròpia personalitat polièdrica, l’havia de conduir a la direcció política del Govern i d’Espanya, ja com a ministre de la Presidència als anys 90, com a portaveu parlamentari i com a vicepresident en el Govern de Rodríguez Zapatero i després com a líder i candidat del Partit Socialista. Perquè la passió d’Alfredo pel públic va ser la seva autèntica vocació, lad’home d’Estat i servidor de l’Estat i, sobretot, dels seus conciutadans. I el PSOE va ser per a ell l’instrument fonamental per fer-ho, sumant la seva aportació a la de tants i tants ciutadans, posant les seves capacitats extraordinàries al servei d’un projecte comú i compartint-ne el lideratge.

Notícies relacionades

Totes les crítiques, els retrets i les desqualificacions que va saber aguantar mai van poder posar en dubte la seva brillantor i la força de la seva intel·ligència, que el converteixen per a molt temps en un referent no només del socialisme espanyol sinó de qualsevol esforç de reflexió sobre Espanya i la seva democràcia. Per als qui el vam conèixer, i per a tots els ciutadans a qui va servir en tots els seus dies, aquesta intel·ligència i aquesta brillantor es posaven invariablement al servei de les seves conviccions, dels seus ideals, que van ser els del Partit Socialista, també perquè va contribuir com pocs a donar-los forma. La força d’aquestes conviccions i la calidesa del seu somriure són un llegat que confio que m’acompanyarà sempre i del que espero estar a l’altura.

Qui va ser el polític i orador més brillant de la seva generació ens deia que la millor improvisació és la que es prepara: en els seus discursos i en el seu llegat de reformes i propostes continuarem trobant la millor preparació per al futur d’Espanya que ell sempre va veure amb confiança i que tant va contribuir a garantir, amb il·lusió, amb estudi i treball i amb els valors a què sempre va ser fidel.