ANÀLISI

El millor Barça amb el Messi enorme de sempre

2
Es llegeix en minuts
rpaniagua47925511 barcelona   27 04 2019  deportes   messi celebrando el prime190427225552

rpaniagua47925511 barcelona 27 04 2019 deportes messi celebrando el prime190427225552 / JORDI COTRINA

Sense capacitat per arrabassar-li la Lliga al campió, l’Atlètic de Madrid es va haver d’acontentar ahir a la nit amb mantenir en suspens la celebració blaugrana durant una estona llarga. Els de Simeone van guanyar el Valladolid amb un trist gol en pròpia porteria i sense el lluïment de les seves figures. A mitjanit, amb el triomf del Barça, a Griezmann li va quedar cara de pocs amics, a l’estil deManuel Valls. Va poder i no va voler venir al Camp Nou. L’“em quedo” del documental amb què va marejar la directiva de Bartomeu és avui més que mai rúbrica difuminada.

Què importa com s’ho prengui Griezmann. El que compta és que el Barça de Valverde ha conquistat la Lliga amb l’autoritat dels millors entrenadors. Cal buscar el mig somriure del tècnic quan saludi com a campió. La ganyota continguda a l’espera de les dues pròximes etapes del triplet. Tot és possible.

Columna vertebral

L’entrenador és una peça fonamental a la vitrina, però no s’ha d’oblidar la columna vertebral sobre la qual se sustenta aquest equip prodigiós, per efectivitat, capacitat de resposta en els compromisos més complicats, per fabricar un futbol de molts quirats. Ter Stegen, Piqué (amb Lenglet), Rakitic (amb Arthur) i Messi (amb Suárez) són els imprescindibles.

Ter Stegen, Piqué (amb Lenglet), Rakitic (amb Arthur) i Messi (amb Suárez) són els imprescindibles

Les notes de tots aquests jugadors han de portar una menció per als tècnics que els van descobrir, els van formar i els van convèncer que eren dignes hereus del llegat ¿Volen noms? Zubizarreta, Robert Fernández. Anant més enrere acabaríem rescatant del museu el tovalló plastificat amb què Rexach va atrapar el millor futbolista de tots els temps.

Ter Stegen es mereix el títol de millor porter del món. El vídeo condensa intervencions que també comporten un liderat enorme. Ter Stegen és el Messi de les porteries. Només el miopíssim seleccionador alemany, Joaquim Low, és incapaç d’entendre-ho en benefici del caduc Neuer.

No te’n vagis, Gerard

Gerard Piqué ha superat tots els adjectius en la millor temporada que li hem vist. El Beckenbauer del segle XXI ha tingut al seu costatLenglet, que s’ha consolidat tant a l’eix de la defensa que convida a donar-li el passaport a Umtiti. Qui ho havia de dir l’estiu passat amb el Mundial rus als Campos Elisis.

Els jugadors del Barça celebren el títol amb els seus fills / JORDI COTRINA

El tàndem Piqué-Lenglet pot durar unes temporades més. O no, hi ha qui fantasieja que si Piqué aconsegueix el triplet potser sorprengui tothom amb un adeu universal (a l’espera de més metes com presidir el FC Barcelona, fer més gran el tennis mundial o portar l’Andorra FC al paradís de la Champions). No te’n vagis, Gerard.

L’uruguaià incansable

Notícies relacionades

Rakitic és un bastió. El futbolista més fiable de la medul·lar. El croat, al contrari que Coutinho, ha superat el rum-rum de la grada i el mar d’especulacions sobre el seu futur després del fitxatge de De Jong, la joia de l’Ajax. Facin les seves apostes: Rakitic es quedarà.

Messi és el més gran. Messi és el més gran. Messi és el més gran. Messi és el més gran... Recitem-ho fins a l’afonia, amb veu de José Agustín Goytisolo. Entre aquestes onades que són les estrofes, una taula per a Luis Suárez, l’uruguaià incansable, el golejador intel·ligent, més a prop de l’estela de la seva compatriota Ida Vitale. 

Temes:

Messi