Reivindicar drets

El 28-A, defensem l'1 de maig

S'ha de participar de la política, no només per aplanar el camí cap al país que volem construir, sinó també per millorar la qualitat de vida dels ciutadans

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp38254812 barcelona 01 05 2017 manifestaci n del primero de mayo d a d190425192835

zentauroepp38254812 barcelona 01 05 2017 manifestaci n del primero de mayo d a d190425192835 / FERRAN NADEU

Diumenge vinent, els ciutadans tenim una cita històrica amb les urnes i, només tres dies després, arribarem a l’1 de maig, Dia Internacional del Treball. Són dues dates que, a priori, poden semblar inconnexes però el cert és que tenen un rerefons comú. El que passi el 28 influirà de forma determinant en les condicions de la classe treballadora i del món laboral en general.

I és que no és el mateix privatitzar que potenciar uns serveis públics i de qualitat per a tothom. No és el mateix mantenir les reformes laborals del PP i del PSOE, que han sigut les màximes responsables de la temporalitat i la precarietat, o derogar-les per aconseguir un treball més estable i indefinit. A Esquerra ho tenim clar. A més de ser un partit sense cap cas de corrupció en els seus 88 anys d’història, som també un partit que sempre ha lluitat per uns serveis públics moderns i eficients, per un mercat laboral just i per aconseguir una societat equitativa en la qual hi hagi menys desigualtats i més progrés econòmic. És per això que, per exemple, en la darrera legislatura vam impulsar la renda garantida.

Malhauradament, hem de seguir participant en la política espanyola per tal d'avançar cap al nostre objectiu, que és la República catalana. En aquest moment d’impàs, ens cal gestionar el ‘mentrestant’ i per això hem de ser decisius arreu. Cal participar de la política i ho hem de fer a consciència, no només per aplanar el camí cap al país que volem construir, sinó també per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. En aquest sentit, votar ERC al Congrés i al Senat és la millor manera de tenir la certesa que els valors republicans d’igualtat i llibertat seran presents i fins i tot decisius en el futur immediat.

Notícies relacionades

La classe treballadora, l’1 de maig, tornarem a sortir al carrer per commemorar la lluita obrera del passat, la qual va aconseguir avenços importants en les condicions laborals i socials del present i, sobretot, per reivindicar un treball digne per a les generacions del futur. Com totes i tots sabem, els drets es guanyen amb la nostra lluita diària i per això no podem desistir ni un segon. El 28 d’abril i l’1 de maig estan fortament lligats i per això és important que votem el pròxim diumenge amb la vista posada també en el Dia Internacional del Treball. Mai fins ara no s’havien qüestionat tant els avenços realitzats en el darrer segle en l’àmbit laboral –qüestionats, fins i tot, pel mateix PSOE– i, per això, tenim l’obligació de reivindicar-nos i dir ben clar als dirigents polítics que, allò que les nostres àvies i avis van guanyar amb sang i suor no l’eliminaran amb lleis injustes i antisocials.

El pròxim 28 d’abril, anem a les urnes amb el vot republicà a la mà i, l’1 de maig, tornem al carrer amb un clam de dignitat i d’orgull. Fem-ho per reivindicar els nostres drets socials, polítics i laborals. Fem-ho per ser lliures. ¡La nostra lluita continua!