Dues mirades

EnfoCATs i la tardor

És un document de reflexió que difícilment pot servir de prova de res, però ajuda a entendre el marc mental que ens va portar una tardor funesta

1
Es llegeix en minuts

Amb el testimoni del tinent coronel Daniel Baena, cap de la policia judicial al capdavant de tota la investigació del procés, va tornar a prendre protagonisme el document EnfoCATs. Aquest document que es va intervenir al domicili de Josep Maria Jové, ex número dos d’Economia, juntament amn la seva agenda Moleskine. Les suposades coincidències entre les dues peces l’ha convertit en un element clau de la investigació. Tot el que envolta EnfoCATs és un misteri, començant per la seva autoria.

Sense ànim de fer càbales sobre qui va redactar el document, no deixa de ser interessant l’aire que respira. És evident que parteix d’un coneixement professional del màrqueting, però també de la situació política catalana. Les idees/arguments se succeeixen i moltes d’elles han pres vida fora del paper. Un irreductible i voluntariós optimisme plana per tot el document. Hi ha confiança en la bondat del procés, ingenuïtat sobre el poder real d’un Estat i ignorància sobre les ombrívoles conseqüències d’un procés de ruptura (fins i tot defineix el 'brexit' com un element positiu). Però per damunt de tot deixa constància d’una profunda desatenció a la meitat de la població no alineada amb l’independentisme, ni tan sols sembla que es tingui en compte el seu patiment. EnfoCATs és un simple document de reflexió i propostes, difícilment pot servir com a prova de res, però ajuda a entendre el marc mental que ens va portar a una tardor funesta que encara no hem superat.