IDEES

'Persona': explicar-ho tot

1
Es llegeix en minuts
fcasals31639171 madrid 29 10 2015     domingo entrevista con las humoristas 190127162713

fcasals31639171 madrid 29 10 2015 domingo entrevista con las humoristas 190127162713

Una de les maneres de detectar quan algú és molt bo fent el que fa és que resulta molt difícil explicar-ho. Vet aquí la diferència entre el català i el castellà: un acudit es pot ‘contar’, però no explicar. Doncs bé, això passa amb l’humor. Sé de què parlo. La primera vegada que vaig tenir consciència d’això va ser a l’intentar tornar a explicar un gag de Miguel Noguera, va ser impossible –em va passar amb Titanic 7D, saps, és com en 3D però amb SET dimensions, ¿entens? Titanic set dé... bé, deixem-ho.

Una vegada en vaig parlar amb Malena Pichot, que, amb paciència, com qui l’hi explica a un nounat, va aclucar els ulls i simplement va deixar anar: és un tema de ‘delivery’. Vaig trigar uns quants minuts a adonar-me que no m’estava dient que havíem encarregat una pizza i que estava de camí. Amb ‘delivery’ es referia al fraseig, a la manera d’explicar un acudit. No importa tant què estiguis dient sinó com ho estiguis dient.

‘Persona’ és una granada política a la que li han tret l’anella

Notícies relacionades

Aquests dies travessa Espanya l’espectacle ‘Persona’, amb Malena Pichot, Charo López, Vanesa Strauch i Ana Carolina. Acaben de passar per Madrid, i seran a Bilbao. Com sempre, és complicat explicar el que passa a un escenari on l’humor ho ocupa tot. Només diré que hi ha nadons que canten, dones a punt del suïcidi, excocaïnòmans bastant feliços i la possibilitat que t’esclati el cervell al veure escrita la paraula “BAÑE”. Insisteixo amb els nadons que canten. Són importants. Facin-me cas.

‘Persona’ arriba de la mà de quatre poderosíssimes persones i no només fan que riguis, fan que et faci mal la cara de tant riure. Poques vegades he vist un públic tan feliç a una sala. I, tenint en compte del que es parla durant l’espectacle, queda clar que no és només una qüestió de ‘delivery’. Bolsonaro, avortament, mitjana edat, expectatives, maternitat, feminisme. ‘Persona’ és una granada política a la que les quatre li han tret l’anella. L’humor, en aquests temps i per sort, també és capaç d’això, del millor. D’explicar-ho tot.  

Temes:

Humor Teatre