LA CLAU

Subvencions i aberracions

Les organitzacions religioses al si de les quals i sota l'empara de les quals s'han comès abusos sexuals de menors continuen beneficiant-se de concerts i subvencions públics

1
Es llegeix en minuts

L’autoritat sanitària central va convocar un concurs públic per proveir-se de vacunes de la grip abans de l’arribada de l’hivern. El laboratori H. va guanyar el contracte i va produir cinc milions d’unitats. A finals d’octubre, les urgències dels hospitals es van omplir de ciutadans afectasts peruna estranya i severa síndrome. Dotze van morir i més de 200 van patir trastorns neurològics irreversibles. La vacuna era defectuosa: en comptes d’immunitzar, enverinava. Tres mesos després, l’autoritat sanitària li va encarregar al mateix laboratori la producció de vacunes triple vírica per cobrir la demanda estimada dels cinc anys següents.

El departament de carreteres va adjudicar a la constructora K. el contracte per aixecar un viaducte sobre la vall. L’obra va posar fi a l’aïllament secular de la comarca. Aviat va florir una vigorosa indústria turística local i es va aturar la caiguda demogràfica. Tres anys després, el viaducte es va ensorrar. Hi van morir 17 persones que travessaven el pont amb els seus vehicles. La investigació va revelar que l’obra tenia un greu defecte constructiu. Dos mesos més tard, el departament va concedir a la mateixa companyia el contracte de construcció d’un complex nus de connexió entre dues autopistes a les terres de l’est.

Pederàstia a l’Església

Notícies relacionades

L’administració d’ensenyament va concertar amb diverses organitzacions del’Església la prestació del servei públic d’educació i els va subvencionar altres activitats de formació i esbarjo dels nens. Un dia va esclatar l’escàndol. Més de 40 de menors havien sigut sotmesos a abusos sexuals per una dotzena de professors a tres escolesd’una orde religiosa. Els crims van ser silenciats durant 30 anys per la congregació. El mateix li va passar almenys a un adolescent a una abadia d’una altra orde. El curs següent, i el següent del següent, l’administració va continuar concertant i subvencionant activitats amb aquestes mateixes congregacions.

El lector, sempre atent, ha encertat. Els dos primers paràgrafs fan referència a episodis ficticis. La ciutadania els hauria considerat inadmissibles. El tercer, en canvi, és real. Lamentablement, aberrantment real.