Top manta a Barcelona

Negocis davant del temple

Valls diu que expulsarà els manters dels voltants de la Sagrada Família sense dir com; potser a fuetades, com va fer Jesús, o a patacades de la Urbana

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp44563616 barcelona 06 08 2018 sociedad barcelona los manteros  vended181209173330

zentauroepp44563616 barcelona 06 08 2018 sociedad barcelona los manteros vended181209173330 / RICARD CUGAT

Expulsió dels mercaders del temple (Mateu, capítol 21, versicles 12 al 17). Pel que sembla Jesús va arribar a l’anomenat Temple d’Herodes a Jerusalem, el pati del qual es trobava embotit de bestiar i de mercaders que canviaven monedes, segons explica l’Evangeli. Molest per aquesta situació, Jesús va aconseguir un fuet en un no-res i es va embolicar a fuetades mentre exclamava: “La meva casa serà anomenada casa d’oració per a totes les nacions, però vostès han fet d’ella una cova de lladres”.Aquells mercaders van haver de sortir cames ajudeu-me del recinte al costat del seu bestiar mentre aquell exaltat feia caure les taules dels canviadors que hi eren. Els estudiosos de l’Evangeli expliquen que probablement la zona estava legalment destinada a la compravenda d’animals i al canvi de moneda, per la qual cosa els qui hi eren ho feien legalment. Pel que sembla aquest esdeveniment va estar relacionat, temps després, amb l’arrest i crucifixió de Jesús.

Fa uns dies em passejava davant dela catedral, el temple principal de Jesús a Barcelona, on hi havia tota mena de mercaderies a l’esplanada; des de les bufones casetes de figures de pessebre a gent que ven bijuteria fina, objectes de regal i moltes coses més. A l’entrar al temple em vaig fixar que pots pagar 7 euros com a donatiu, la qual cosa et dona dret a una visita pel cor i les terrasses; si no pagues, només pots entrar a la planta baixa. A Santa Maria del Mar passa una cosa semblant. Fa uns dies el comissionat de seguretat de l’Ajuntament es referia alsmanters que poblen els voltants de la Sagrada Família i criticava els plans del candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls per dir que els expulsarà sense dir com. Potser a fuetades, com Jesús ho va fer, o a patacades de la Urbana per a indignació de la CUP. El cas és que malgrat el pas dels segles els mercaders, d’una forma o d’una altra, continuen buscant el temple de Jesús com a lloc de negoci. I els qui els pretenguin expulsar, a la llarga, poden acabar políticament crucificats. Ja veuran.