Dues mirades

Sense palanca

Torra va qualificar el Consell per la República com una "palanca" per crear un Estat propi, però potser el que està fallant és la palanca habitual a l'esmentada "palanca"

1
Es llegeix en minuts
puigdemont

puigdemont / Laura Pous

El Consell per la República va ser presentat solemnement en el Saló Sant Jordi de la Generalitat el passat 29 d’octubre. Carles Puigdemont, principal impulsor i valedor de l’organisme, es va erigir en protagonista. Internacionalitzar el procés, obrir un procés constituent ciutadà i crear una mena d’e-República són els seus principals objectius. El cost de la inscripció és de 10 euros. Puigdemont ha anunciat que el Consell s’activarà quan s’arribi al milió d’inscrits.

Notícies relacionades

L’1 de novembre, la xifra de registrats era de 16.422. L’endemà va ascendir 22.765 (19.07 hores). Però el ritme es va anar alentint. El dimecres 7, 25.808 (17.52 h.). El diumenge 11 al migdia eren 27.909. ¿Molts? ¿Pocs? Depèn. Molt alt per a una activitat ciutadana qualsevol, pocs per a un moviment independentista acostumat a multiplicar adhesions.

No hi ha unanimitat entre les files independentistes sobre la iniciativa. Alguns ho consideren un nou capítol del mareig de la perdiu. Però, ¿és només això? Quim Torra va qualificar el Consell com una “palanca” per crear un Estat propi, però potser el que està fallant és la palanca habitual a l’esmentada “palanca”. L’aparell propagandístic no està animant la participació. No hi ha programes especials dedicats al tema. No hi ha un exèrcit digital cridant a l’adhesió. Potser l’estratègia de captació encara no ha començat. O potser és Puigdemont el que està sent esborrat de l’estratègia.