Anar al contingut

Dues mirades

Sánchez i la justícia

MARISCAL

Sánchez i la justícia

Emma Riverola

La confiança dels ciutadans potser no resistiria una altra intervenció d'urgència de l'Executiu

Després de la sentència de ‘La manada’, la vicepresidenta Carmen Calvo va anunciar la voluntat de tipificar com a violació tota relació sexual en què la dona no expressés clarament un ‘sí’. Davant del ridícul de la decisió del Tribunal Suprem que eximia els bancs d’assumir l’impost de les hipoteques, Pedro Sánchez ha respost amb un decret llei que allibera el ciutadà de pagar el tribut d’actes jurídics documentats. Per segona vegada, el Govern socialista se situa al costat de la indignació ciutadana davant d’unes mesures judicials de molt mala digestió.

No seria just fer una esmena a la totalitat de la Justícia espanyola. Al cap i a la fi, el PP va ser fet fora del Govern després de ser sentenciat per la seva corrupció sistèmica. Però és evident que en els nostres tribunals hi ha alguns reductes en els quals predomina una visió masclista, agenollada a (tots) els poders i retrògrada.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

S’apropa el judici de l’1-O.  La resolució del jutge Llarena i la posició de la Fiscalia fan témer una sentència dura. ¿Tractarà de nou el Govern de Sánchez de reparar el mal causat per un tribunal? El judici no només asseurà a la banqueta els líders independentistes, també servirà per mesurar la temperatura democràtica de les nostres institucions. En mans de la Justícia espanyola està el seu prestigi. La confiança dels ciutadans potser no resistiria una altra intervenció d’urgència de l’Executiu o una nova reprimenda dels tribunals europeus.