Actualitat intensa

Esmorzars d'infart

Al veure la premsa cada matí em dic que, amb el que està passant arran de terra, començo a mirar més cap a les estrelles

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40758319 parets 30 10 2017 suplemento 20 a os de el peri dico en cata171103140831

zentauroepp40758319 parets 30 10 2017 suplemento 20 a os de el peri dico en cata171103140831 / ELISENDA PONS

Esmorzar frugal: cafè i pa integral amb oli i sal. Una mica de gall dindi o pernil cuit. Una peça de fruita. Els diumenges, com a premi, un croissant acabat d’enfornar. Forma part de la meva dieta saludable. L’altra, la insana, la de la hipertensió, me la proporcionen cada dia els diaris que s’estenen sobre la taula: quatre diaris. De la primera a l’última pàgina. Titulars que converteixen el que podria ser un esmorzar amb diamants en un esmorzar d’infart. I ja de bon matí.

Agafo l’exemplar de dijous passat d’aquest mateix diari. Sumo titulars, des de la portada: "Dear President". Somric. Se m’apareix la imatge de Judy Garland escrivint-li (i cantant-li) a Clark Gable: "Dear Mr. Gable / you made me happy sometimes, / you made me glad; / but there were times, sir, / you made me me feel so sad"... Continuo sumant: "L'ultimàtum de Torra fracassa", "La CUP impugna el pla del Govern, “Quan Catalunya juga al tot o res sempre perd”, "La cúpula delsMossos  admet falta de previsió", "Un president a la deriva", "Rato, a prop de la presó", "Serra, al banc dels acusats"... Per rematar, "Em cago en Lorca".

A hores d’ara el cafè s’ha refredat i la torrada costa d’empassar. Per sort, la vinyeta del genial Juan Carlos Ortega, lluminosa aquell dia, més blanca que mai, ve salvar-me: "Tranquil, lector. D’aquí uns anys ja ningú recordarà Torra, ni Casado, ni els CDR, ni Sánchez, ni Villarejo. Esmorzi vostè bé i tingui un bon dia. Tot passarà". ¡Gràcies, Ortega, mil vegades! (Des d’aquí suggereixo vetllar per la salut del lector i publicar aquesta vinyeta diàriament a dalt de tot de la portada, per sobre, fins i tot, de la manxeta.)

Notícies relacionades

Després miro de reüll, com sempre, el que m’augura l’horòscop del dia: “Tot i que tu no vulguis conflictes, alguns del teu voltant et provocaran. Arma’t de paciència i per res del món entris en el seu joc. No valdrà la pena i anirà en contra teu”.

I em dic que, amb el que està passant arran de terra, començo a mirar més cap a les estrelles.