Dues mirades

Que siguin

De la capacitat de Sánchez i Iglesias de teixir una aliança en depèn col·locar Espanya amb els que pacten amb la ultradreta o amb els que la combaten

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp44922729 madrid 06 09  2018 politica el presidente del gobierno pedro180924202046

zentauroepp44922729 madrid 06 09 2018 politica el presidente del gobierno pedro180924202046

Pablo Iglesias i Pedro Sánchez no seran. Així vaig acabar un article (molt poc clarivident) el maig d’aquest mateix any. En aquest article, em lamentava de la incapacitat de l’esquerra. Llavors, Sánchez corria darrere l’allargada ombrad’Albert Rivera  i Iglesias semblava presoner de la seva demagògia. Una setmana després, esclatava la demolidora sentència condemnatòria del 'cas Gürtel' i, amb ella, la moció de censura que fulminaria el Govern del PP.

Notícies relacionades

Sánchez va sorprendre amb una solidesa inesperada i Iglesias va semblar, finalment, que comprenia que desgastar sense treva el PSOE constreny l’espai de l’esquerra i, per tant, les seves pròpies expectatives. Però les dificultats es multipliquen. Al PP li han arrabassat el poder i a Cs li han desbaratat el somni d’aconseguir-lo immediatament. Després d’uns moments d’incertesa, tots dos han trobat el seu lloc en l’oposició més ferotge. Que Pablo Casado, el del màster regalat, el del partit de la 'Gürtel', es permeti dir que Sánchez "camina a cavall de la mentida" ésun exemple de tenir la cara molt dura. Que Casado i Rivera agitin les aigües del’extrema dreta és una operació perillosa.

El joc polític ha col·locat Sánchez a la presidència i a Iglesias en un lloc estratègic. De la seva capacitat de teixir una aliança fructífera en depèn molt més que un govern: col·locar Espanya en un lloc o en un altre d’Europa. Amb els que pacten amb la ultradreta o ambels que la combaten. Avui, més que mai, és necessari que Iglesias i Sánchez 'siguin’.