editorial

La 'resistència interna' contra Trump

L'oposició revelada en un article anònim a 'The New York Times' i al llibre 'Fear', de Bob Woodward, indica que el que passa a la Casa Blanca és molt alarmant

1
Es llegeix en minuts
olerin44919662 el president nord americ   donald trump  assenyala amb el di180906211055

olerin44919662 el president nord americ donald trump assenyala amb el di180906211055 / Reuters

Era d’esperar, com així ha sigut, que una Casa Blanca amb el multimilionari Donald Trump com a president dels EUA oferiria moltes sorpreses i cap d’oportuna per al bon govern. No obstant, la revelació d’una 'resistència interna' feta en un article anònim d’un alt càrrec publicat a 'The New York Times' i al llibre 'Fear' (Por), de Bob Woodward, de pròxima aparició, indica que el que passa darrere les parets del 1600 de l’avinguda de Pennsilvània de Washington és molt alarmant. Segons l’autor de l’article, l’arrel de tot el que passa es troba en l’"amoralitat" del president. No es tracta aquí d’ideologia, de dretes o d’esquerres, de republicans o demòcrates. Es tracta, simplement, de falta de qualsevol principi, el que fa que el president prengui decisions que van contra la democràcia, el comerç i contra els mateixos EUA.

L’objectiu de la 'resistència interna' no és fer caure Trump. És desactivar els seus impulsos més nocius. Davant el dilema d’escollir entre la lleialtat al país o la lleialtat al president, aquests 'resistents’ han escollit la primera, i això, més enllà del cas pràctic, obre un debat polític interessant, un debat que li relliscarà al president. En el súmmum de l’estupidesa, Trump s’ha permès dir que sense ell, 'The New York Times' no existiria. Una petita dada: en els seus 167 anys d’història, el diari ha vist desfilar 32 inquilins de la Casa Blanca. L’últim, un tal Donald Trump.