SILENCI A LES XARXES

El 'Twitter off' de Colau

Repassant el Twitter i el Facebook de l'alcaldessa res fa intuir l'efervescència de la política municipal en aquesta última setmana

1
Es llegeix en minuts
42867817 60

42867817 60 / DANNY CAMINAL

L’últim acte públic de l’alcaldessa Ada Colau abans d’anar-se’n de vacances va ser la presentació d’un llibre sobre l’acollida de refugiats a Riace, Itàlia, així ho vam saber pel seu Twitter. Més tard, ja durant els dies de descans, va fer dos tuits més sobre l’oenagé Proactiva Open Arms i sobre la llei de l’avortament de l’Argentina i retuits sobre el cruel bombardeig d’un autobús escolar al Iemen.

Repassant el Twitter i el Facebook de l’alcaldessa res fa intuir l’efervescència de la política municipal en aquesta última setmana. Fins al moment d’escriure aquest article, Colau ha mantingut el silenci sobre el 'top manta', les baralles al Raval, la seva pròpia reprovació i les dures crítiques de l’oposició per la seguretat i el civisme a Barcelona.

Notícies relacionades

Aquesta estratègia pot servir per no donar la raó als que la critiquen i evitar, així, magnificar els problemes que arrossega la ciutat, i que, com passa sempre, empitjoren a l’estiu. També es pot explicar per les vacances de l’alcaldessa. Però el que fa difícil justificar aquest silenci són els tuits que la primera edil ha fet sobre qüestions més allunyades de la política municipal. Aquests missatges han evidenciat que l’alcaldessa hi és, que ha vist totes les mencions i notificacions poc amables que li han arribat aquests dies, però que ha preferit posicionar-se sobre altres temes.

Aquest “hi soc, però només a mitges” és una contradicció que evidencia la difícil gestió de les xarxes socials i els peatges que cal pagar. ¿Es poden fer vacances de Twitter? ¿Quan i per què cal interrompre el descans virtual? Governar i comunicar-se per xarxes socials és molt fàcil i útil en algunes ocasions, i molt complicat alhora. Però és lògic pensar que si habitualment utilitzes aquests canals, quan els barcelonins tinguin problemes esperaran trobar-hi algun missatge. Els veïns que no fan vacances de Twitter necessiten sumar a les diferents versions la de la principal responsable de la ciutat. Així podran jutjar si la gestió que es fa de Barcelona és la correcta, si tot forma part d’una campanya electoral anticipada o si realment la ciutat se’ns escapa de les mans.