Editorial

La cancel·lació de la Barcelona World Race

La multiplicitat de retrets arran de la cancel·lació de la quarta edició de la Barcelona World Race ens dona una idea del possible repartiment de responsabilitats

1
Es llegeix en minuts
abertran42708642 barcelona world race 2014   2015   two crew  non stop  extre180329183259

abertran42708642 barcelona world race 2014 2015 two crew non stop extre180329183259 / MariI a MuinI a

La multiplicitat de retrets arran de la cancel·lació de la quarta edició de la Barcelona World Race ens dona una idea del possible repartiment de responsabilitats davant una notícia que afecta, sens dubte, la marca Barcelona. El patronat de la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona va cancel·lar dijous la regata de volta al món a vela –que havia d’iniciar-se el 12 de gener– amb dos tripulants i sortida i arribada al port barceloní. El comunicat del patronat també va detallar en diversos fronts les causes múltiples que han provocat la seva decisió, a l’al·ludir al clima d’«indefinició institucional», la «falta d’estabilitat política» i un «canvi de criteri» pel que fa a patrocinis d’Hisenda, en aquest cas al limitar les deduccions fiscals per a esdeveniments d’especial interès públic. En definitiva, una tempesta perfecta per allunyar patrocinadors imprescindibles i fer naufragar una competició d’aquesta magnitud.

La decisió ha desencadenat un carrusel de crítiques que s’expliquen en clau electoral i política, a un any de les municipals i amb la convulsió del procés. Però la dada, segons ha detallat el socialista Jaume Collboni, és que la Barcelona World Race, que va néixer amb el PSC a l’Ajuntament, té un impacte de 23 milions d’euros. És per això que haurien de fer-se tots els esforços possibles per recuperar aquests patrocinadors que avui han girat l’esquena a Barcelona. Encara que això resulti tasca àrdua per la inestabilitat política que afecta Catalunya.