Dues mirades

La Inquisició

#MeToo ha d'inspirar una reflexió col·lectiva i ser una invitació a qüestionar-nos els beneficis o perjudicis heretats

1
Es llegeix en minuts
GRAF9225  MADRID  ESPANA   11 02 2018 -El movimiento feminista de Madrid celebra un  eventazo   para apoyar la huelga feminista del proximo 8 de mayo  en el Matadero de Madrid  EFE Emilio Naranjo

GRAF9225 MADRID ESPANA 11 02 2018 -El movimiento feminista de Madrid celebra un eventazo para apoyar la huelga feminista del proximo 8 de mayo en el Matadero de Madrid EFE Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

La campanya #MeToo no és un tribunal de la Inquisició. Les dones que ara s'atreveixen a relatar els abusos o l'assetjament soferts no estan aixecant una pira per llançar al foc els heretges. Això ja ho van fer fa segles els homes poderosos amb aquells, la majoria dones, que no volien renunciar a la seva petita quota de poder o de llibertat. Llavors en deien bruixes.

No es tracta de criminalitzar el coqueteig ni de contemplar l'home com a enemic. Seria absurd. Són les nostres parelles, pares, fills, germans i amics. És una cosa bastant més senzilla. Es tracta de sembrar interrogants. Especialment en ells. ¿Podia haver fet més perquè a la feina es valorés igualment la tasca d'aquella companya? ¿Aquells acudits i comentaris que tantes vegades se m'escapen em farien gràcia si fos dona? I, si fos ella, aquesta nit, en aquest carrer, ¿em sentiria segura? ¿He intuït alguna situació d'assetjament i he callat? ¿Estic assumint la meva paternitat d'una manera justa? ¿Estic perpetuant rols de gènere desiguals?... ¿Per què he pensat tan poc en tot això durant tota la meva vida?

Notícies relacionades

Ni una simple campanya d'imatge ni un dard de ressentiment. #MeToo ha d'inspirar una reflexió col·lectiva. Un debat sobre els privilegis que arriben sense mèrits, només per tenir un cos d'home, i la discriminació que, injustament, encara carreguen les dones. Una invitació a qüestionar-nos els beneficis o perjudicis heretats.