Tu i jo som tres

1
Es llegeix en minuts

Un ninot del Rei cuiner, en el programa ’Audiencia abierta’, de TVE-1. / RTVE

En el NO-DO de la monarquia ('Audiència oberta', TVE-1) ens han ensenyat la recepció de Felip VI amb els nens participants en el concurs ¿Qué es un Rey para tí? Aquest és un certamen molt virtuós que es va inventar fa 37 anys per arrelar en els escolars la idea monàrquica i que no decaigui.

Una nena de Badajoz ha immortalitzat el Rei representant-lo com a cuiner major del regne, artífex d’una gran amanida democràtica seguint un llibre de receptes titulat Constitució espanyola. O sigui, la política règia passada per la cuina d’Arguiñano. Els nens tenen una imaginació bàrbara. Al nostre canari flauta Papitu li ha interessat en particular l’al·locució de Felip VI a la canalla, explicant-los en què ha de consistir la feina del Rei: «No tot està escrit a la Constitució. Cada rei o cada reina hi imprimeixen la seva personalitat. No és el que li diguin que ha de fer, o els límits d’actuació que li marca la Llei, ¡sinó el que un vol fer!».

¡Ahh! Curiós rapte el del monarca: revindicava la seva pròpia autonomia. Semblava dir-los als nens que no vol ser un titella del poder executiu, que un dia l’envien a fer postures a la cimera de Davos i un altre dia a Riad perquè li posin al coll el Gran Collar. No sabem com deu haver caigut al Govern aquest missatge. Es podria obrir un suggestiu escenari: la Zarzuela reclamant llibertat i la Moncloa enviant el tema al Tribunal Constitucional. No sé si existeix un 155 per a monarques.

PARRÒQUIA

Notícies relacionades

A l’església del Palmar de Preguntes freqüents (TV-3) hi han concelebrat una missa entrevistant l’advocat britànic dels polítics catalans empresonats, i que portarà la seva causa davant el tribunal de Drets Humans. ¡Ah! L’entrevista a un advocat defensor sempre anima molt el personal. Als de la Pujol’s family TV-3 els solia entrevistar contínuament quan va esclatar el seu cas. En donen una visió molt reconfortant.

També van entrevistar Mireia Boya. Va tornar a insinuar la conspiració d’Estat sobre l’imam de Ripoll. I com que al plató també s’hi trobava el nostre company Luis Mauri, van aprofitar per interrogar-lo sobre aquell document dels serveis d'intel·ligència nord-americans que va publicar EL PERIÓDICO i que va molestar tant els escolans parroquials. He de parlar amb el Luis. No sé quina penitència li han manat. H

Temes:

Nens TVE Felip VI