Al contraatac

Carta a la ministra de Ramaderia

Sembla que vostè prefereix ser la ministra del 'lobby' abans que la ministra de tots. I ha optat pel camí més fàcil i covard: enviar a l'escorxador el missatger

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp41911387 cerdos salvados granjas180204231819

zentauroepp41911387 cerdos salvados granjas180204231819

T'adones de la capacitat de pressionar que té un lobby quan aconsegueix que fins i tot una ministra faci seves les seves tesis. La setmana passada vam emetre un programa sobre el sector carni. I la ministra de Ramaderia, Isabel García Tejerina, fins i tot reconeixent que no va veure el programa, va declarar: «Posaven com una explotació el que realment és un centre, pel que m’han explicat, on als animals malalts se’ls separa precisament per donar garanties als consumidors».

Sra. Ministra, ¿d’on ha tret vostè que les imatges que vam mostrar són d’una zona amb animals malalts, separats de la resta? Pot ser que ho hagi tret de la carta que el lobby del sector porcí li va enviar a vostè abans de l’emissió del programa demanantli que defensés la indústria davant el que ells qualificaven d’atac amb fets aïllats, tergiversats o falsos.

O pot ser que vostè, Sra. Ministra, tragués la idea del comunicat de l’empresa que es va negar a participar en Salvados. Allà ens acusaven, falsament, d’haver gravat en «una àrea de recuperació sanitària», és a dir, una zona només per a animals malalts. Curiosament aquest comunicat es va penjar a la xarxa a les 22.04 del diumenge i recollia unes declaracions del director general de ramaderia que encara no s’havien ni emès. ¿Com sabien el que anava a dir?

També pot ser que vostè llegís un dels sis diaris (incloent-hi aquest) que dimarts publicaven un publireportatge a tota pàgina –pàgina dreta, la cara– pagat pel lobby del sector porcí. No es preocupi, ministra. Vostè no és l’única que ha assumit com a seva la versió del lobby porcí. El Govern de Múrcia també va fer un comunicat recolzant el sector.

Notícies relacionades

Sra. Ministra, sigui quina sigui la seva font, vull dir-li que està equivocada. Jo vaig ser allà, i li puc dir que no es tracta d’una àrea de recuperació sanitària, ni d’una infermeria, ni d’un spa per a porcs. Ja durant la preparació del programa, vam consultar amb diversos veterinaris que asseguraven que, per l’aspecte d’aquells animals, estaven malalts des de feia molt temps i no eren recuperables. Amb membres de l’ONG Igualtat Animal vam recórrer les dues naus de la granja i tots els seus corrals. No hi havia una zona concreta per a animals malalts. De fet, els porcs en aparent bon estat, convivien amb els que oferien un aspecte repugnant.

L’hem convidat al programa, i mentre esperem resposta, que dubto que sigui afirmativa, li expresso la meva preocupació. Entenc que vulgui defensar el sector. El que em sorprèn és que ningú de l’Administració hagi obert una investigació per saber què succeeix en aquella granja. Ni què passa als escorxadors que tracten els seus empleats pitjor que el bestiar. Sembla que vostè prefereix ser la ministra del lobby abans que la ministra de tots. I ha optat pel camí més fàcil i covard: enviar a l’escorxador el missatger. 

Temes:

Salvados