tu i jo som tres

Malgrat el fervor i la bona lletra...

1
Es llegeix en minuts

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal / periodico

L’esquetx que han protagonitzat Ruth Jiménez i Vador Lladó per acomiadar definitivament Tarda oberta (TV-3) al nostre canari flauta Papitu li ha agradat. Van aparèixer tots dos en pijama, dormint al llit, i de cop i volta es van despertar sobresaltats. Deien que havien tingut un somni molt estrany. Deien que havien somiat que presentaven el programa de les tardes de TV-3, i que de cop els el tancaven. La Ruth advertia que era un somni estrany, perquè les tardes de TV-3 les hi donen sempre a la Melero. I el Vador sentenciava, abans de tornar a estirar-se: «Per ser un somni no ha estat gens malament». Ha sigut un bona metàfora la de somiar i de sobte despertar-se. És d’una actualitat política inqüestionable. Però la veritat és que Tarda oberta no ha sigut una imaginació. Ha existit. Va començar el setembre passat i havia de ser un magazín de tarda, espumós, entranyable, amb aquells tocs del tipus d’El foraster, dedicats a la Catalunya agropecuària, combinats amb ingredients típics del que anomenen modernitat urbana. 

Era un còctel clàssic de les tardes de la seva. Del concurs de menjades de calçots a l’última novetat en impressores tridimensionals. Però van manar canvi de rumb de seguida. En el disseny de l’actual TV-3, l’agitprop polític era, i és, la prioritat. I ells es van aclimatar de seguida. Sobretot la Ruth. Hem vist que ha abraçat la causa amb una obediència, i un fervor, admirables. Hem d’assenyalar l’assistència constant de Pol Izquierdo, que ha actuat pràcticament de tercer presentador. Han conformat un equip de notable efectivitat.

Notícies relacionades

Han conduït els debats polítics amb habilitat. Reconduïen de seguida les polèmiques quan s’entrava en aquelles zones inconvenients, i així evitar pertorbar la parròquia. ¡Ah! Les opinions díscoles no han de contaminar el personal. En aquest sentit, han sigut eficaços. Però els han tancat el programa. Home, després de fer tan bona lletra no es mereixien aquest final.

S’ha comunicat que el tancament és per falta de diners. L’embolic de l’IVA de les subvencions que TV-3 i altres cadenes no reemborsen a l’Agència Tributària. També ha circulat que la productora del programa, Mediapro, està enfadada i pensa demandar la cadena. Jo crec que quan ERC o JxCat investeixin algú, a TV-3 hi tornarà a fluir alegrement la massa monetària.