DUES MIRADES

Prou de trucs

L'estratègia de l'última legislatura, trufada de símbols i mentides, ha sigut l'error més tràgic de la democràcia, amb funestes conseqüències per als seus protagonistes

1
Es llegeix en minuts
undefined39287571 barcelona  13 07 2017  ple parlament   carles puigdemont y j180128094131

undefined39287571 barcelona 13 07 2017 ple parlament carles puigdemont y j180128094131 / FERRAN SENDRA

¿Quant poder real estem disposats a perdre o a no recuperar per un acte simbòlic? La presidència de Puigdemont és impossiblepresidència de Puigdemont, ja ho era abans de la incursió del Tribunal Constitucional. La distància o la presó són les úniques realitats que ell pot contemplar ara mateix, totes dues incompatibles amb una gestió real de la presidència... Real.

948.233 persones van expressar la voluntat de restituir a Puigdemont com a president. Però convé recordar que JxCat no va guanyar les eleccions. El seu segon lloc i l’aritmètica li permeten teixir pactes. I aquesta capacitat és la mateixa que obre la porta a altres alternatives.

Argelia Queralt

Professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona i analista d'Agenda Pública

Encara que algunes veus cridin que només Puigdemont pot ser investit per no caure en la trampa del 155, la seva elecció només representaria caure, un cop més, en la trampa del simbolisme. ¡Per descomptat que hi pot haver altres candidats! ¿Que potser les llistes estan elaborades amb infiltrats del CNI? No insultem la intel·ligència col·lectiva. 

Símbols i mentides

Notícies relacionades

Pacte és acord, generositat, valentia, responsabilitat i bé comú. Els catalans han de recuperar les institucions com més aviat millor. És evident que l’estratègia de l’última legislatura, trufada de símbols i mentides, ha sigut l’error més tràgic de la democràcia, amb funestes conseqüències per als seus protagonistes. 

Si l’objectiu segueix sent la república, treballin per avançar cap a aquest fi. Els trucs de màgia només creen il·lusions evanescents i donen raons als adversaris polítics.