La foguera

La impunitat 'youtuber'

Són gent immadura que ha deformat la seva pròpia imatge de tant mirar-se al mirall de la resposta de les xarxes

1
Es llegeix en minuts

Al vídeo es veu Víctor Moreno anunciant que li farem besar la bandera espanyola amb dos collons. / YOUTUBE

Segur que ja heu vist el vídeo. Un noi, el nom del qual no és necessari reproduir aquí, va considerar que era una gran idea acostar una bandera d’Espanya als morros de Carles Puigdemont mentre el gravava en vídeo. ¡Fes-li un petó, vinga, fes-li un petó! El polític estava acompanyat, però això no va evitar que Puigdemont mostrés cert desemparament davant l’abusananos. Això ho detectarà fàcilment qui hagi hagut de lidiar amb ells a l’escola. És un matís dels gestos aparentment afables,un toc servil, una resposta massa tímida... Però la manada, per fortuna, no va reaccionar aquesta vegada aplaudint.

«La mamarratxa ha aconseguit que em posi de part de Puigdemont, ¡n’hi ha per matar-lo!». M’ho va dir ahir mateix un amic que té la mania de votar Ciutadans per més que el seu nòvio l’amenaci de fer-se hetero si hi persevera..

Els 'likes' emborratxen

Endel tuit i del mal, l’anècdota mostra un tret inquietant de les xarxes, que afecta sobretot els usuaris més joves. Ens diu fins a quin punt l’«obrar per ser vist i aplaudit» típic de la xarxa distorsiona la valoració que fem dels nostres propis actes. Passa tan sovint que aquí no hi cabrien els exemples de l’últim mes. 

Els likes emborratxen, confonen. L’aplaudiment és més ensordidor que els crits. Mireu aquests trols infatigables de Twitter a qui riuen la gràcia desenes de milers. Mireu també com un dia, borratxos d’aplaudiment, premen la tecla equivocada i immolen la seva reputació.

¿Recordeu el youtuber que va posar dentífric en unes galetes i les va donar a un captaire? ¿I al xaval que va dir «caranchoa» a un repartidor i va rebre una patacada com a resposta? Les seves actituds eren anàlogues a la del tipus de la bandera. Com ell, van pujar la prova del delicte a la xarxa convençuts que hi hauria premi. 

Notícies relacionades

 

¿Són pirats, psicòpates? Jo no ho crec. Són gent immadura que ha deformat la seva pròpia imatge de tant mirar-se al mirall de la resposta de les xarxes socials. Però la sensació d’impunitat que reben és falsa, i al final ho paguen.