IDEES

'Oprah for president'

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp41574686 files  this file photo taken on january 7  2018 shows actres180112195102

zentauroepp41574686 files this file photo taken on january 7 2018 shows actres180112195102 / FREDERIC J BROWN

Després d’acceptar el premi Cecil B. de Mille a l’obra de tota una vida en la gala dels Globus d’Or, Oprah Winfrey va deixar anar un discurs, trufat de tòpics i hipèrboles, que no es podia agafar per enlloc, però l’audiència –tots vestits de negre, per mostrar el seu dol davant l’actitud lasciva de Harvey Weinstein i altra gentussa de l’ofici– es va quedar bocabadada, es va mostrar extasiada i es va dir: «¡Ja tenim presidenta!». Una vegada més, els milionaris que hi eren presents es van sentir els més progressistes del món: una dona presidint els Estats Units…. ¡I, a més, negra! ¡A veure qui ho supera!

Agrada als rics de Hollywood perquè la seva vida és com un guió de melodrama: noia negra i pobra triomfa en el món dels blancs

Notícies relacionades

Tot i que l’assetjament sexual es deu produir en totes les capes socials, els rics de Hollywood s’han agafat el tema com una cosa exclusivament seva. Poc glamur hi ha en l’encarregat d’un supermercat que abusa de la seva posició per tocar-los el cul a les empleades, i és que uns darreres són més importants que altres. Si de cas, ja farem una pel·lícula, amb Julia Roberts o Emma Stone, sobre la caixera, demostrant així la nostra consciència social, que bons que som i la nostra habilitat per guanyar diners a costa de les desgràcies de la classe treballadora.

El cas d’Oprah és un nou i patètic intent d’un club de milionaris per fer veure que es preocupen per la gent que els cuida la piscina o els rega el jardí. Això ha insinuat Seal, que també és negre, deixant anar a la xarxa que Oprah es presenta com la solució quan és part del problema i il·lustrant la diatriba amb unes fotos en què se la veu fent un petó a la galta a Weinstein. Oprah agrada als rics de Hollywood perquè la seva vida és com un melodrama: noia negra i pobra triomfa en el món dels blancs. ¿N’hi ha prou per arribar a presidir la nació més poderosa del planeta? Home, pitjor que Donald Trump no ho faria, però fins i tot el senyor Burns de Los Simpson seria millor president que aquest talòs racista i bocamoll. Els rics i els pobres viuen en mons separats. Als potentats de Hollywood els encantaria veure Oprah, una dels seus, a la Casa Blanca, ja que és el somni humit dels que viuen en un privilegiat solipsisme beat.