tu i jo som tres

Un 'Cámbiame' per a Fernández Díaz

1
Es llegeix en minuts

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal.

L'exministre de l'interior Jorge Fernández Díaz s'ha prestat a participar en el programa Cámbiame de Tele 5. ¡Ah! Esperançadora incrustació. Després de les seves nefastes actuacions quan exercia el càrrec -passejada per les clavegueres del seu ministeri inclosa, que fins i tot va ser objecte d'un tremendo documental de televisió-, després d'aquella executòria tan lamentable, que se sotmetés a un Cámbiame integral semblava oportú. Esperàvem amb il·lusió que els estilistes del programa practiquessin sobre aquest exministre l'art de la metamorfosi ben entesa. O sigui, a més d'una transformació d'indumentària -que diuen els experts que també li fa falta-, esperàvem una bona mutació interior, d'acord amb aquells principis de liberté, egalité, fraternité que van inspirar els fantàstics del Nou i Deu de Termidor, i que van portar el terrorífic Robespierre a la guillotina perquè «Mai, mai, mai, el poble francès torni a tenir un tirà, un rei del terror, un sectari artífex de les persecucions polítiques». ¡Ahh! Però no va ser així. L'únic que va aconseguir l'estilista Cristina Rodríguez va ser el compromís d'aquest exministre que està disposat a «promocionar la moció» que es procedeixi a un canvi radical d'indumentària dels diputats, fent l'advertència explícita que anar al Congrés sense jaqueta i amb sabatilles esportives és molt inconvenient. Veurem en què acaba aquesta «moció». Tenint en compte el que vam veure, aquesta proposta de canvi, més que reconfortar, acollona.

Notícies relacionades

Qui sí que es va sotmetre a una transformació va ser un company de partit de l'exministre, Iván Velasco Bachiller, alcalde de Montema-yor de Pililla. És un jove voluntariós a qui van advertir que tenint només 29 anys semblava molt més gran. El van deixar com Tintín a Les joies de la Castafiore. El moment de la depilació amb cera, depilat de cos sencer, va ser tremendo. Però al final, l'alcalde va quedar content.

LA TRAGÈDIA DE CEPEDA.- El que li està passant a aquest concursant d'O.T. (TVE-1) és horrorós. Fa quatre setmanes que és al corredor de la mort. A cada gala el nominen per a l'expulsió. I cada setmana el deixen penjant al caire de l'abisme. ¡Ahh! Sembla una ànima en penaEs diu Cepeda. És d'Ourense. No és que tingui una veu prodigiosa, però aquest turment no se'l mereix.