NOVA LLIBRERIA A BCN

La Carbonera, sou molt importants

Si les institucions culturals preserven la cultura, les llibreries privades recullen el testimoni per fer arribar aquesta cultura a les cases de la gent

1
Es llegeix en minuts
33631094 59

33631094 59

Neix una nova llibreriaLa Carbonera, al número 40 del carrer de Blai; territori de bars, ecosistema fantàstic per a la trobada entre llibres i lectors àvids de conversa entre copes. La festa d’inauguració coincideix amb la celebració del quart aniversari d’una altra llibreria: la NoLlegiu del Poblenou. 

Aquestes dues coses, que ja seriper celebrar, passen a sobre en un moment en què l’actualitat amenaça d’empassar-se la quotidianitat. És ara quan hom es troba molt necessitat d’aquell batec constant sota la pell que indica que la vida seguirà a ritme normal quan l’estridència s’esvaeixi.

Quan l’estridència s’esvaeixi, La Carbonera ja estarà oberta i la NoLlegiu seguirà sumant dies i mesos, cap als cinc anys de funcionament; centrem-nos en això ara que una institució, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), celebra el 40è aniversari amb els comptes de Cultura de la Generalitat, entre d’altres, bloquejats per l’Estat Espanyol.

És un món complex, el dels llibres. Cau de ple dins del sector cultural, que és aquell en què conviuen iniciatives de negoci privades amb institucions públiques. Sense aquestes últimes, la cultura dependria exclusivament de negocis privats la majoria dels quals van i vénen (i venen) segons marqui el mercat, amb el risc de bestsellerització que això pugui suposar. Sense les primeres, tindríem en canvi una cultura en constant risc de ser intervinguda per part d’un poder destraler que no fa distinció entre política, lletres i educació.

Si les institucions culturals preserven la cultura, les llibreries privades n’agafen el testimoni per fer-la arribar a les cases de la gent. Ara, sota aquesta intervenció, és el moment de posar-nos les piles, de rendibilitzar tota la feina de promoció dels llibres feta perquè aquest benefici acabi finalment repercutint en el sector: com més llibres ven una llibreria, més llibres pot comprar.

Notícies relacionades

Per això és molt important que aquest cap de setmana obri La Carbonera i que la NoLlegiu pugi el quart esglaó cap a la consolidació.

Welcome to the jungleLa Carbonera. Felicitats, NoLlegiu.