OPINIÓ

Barça-Olympiacos. Una nit per als missatges

1
Es llegeix en minuts
aguasch40593009 barcelona  18 10 2017      deportes        deulofeu se antic171019002444

aguasch40593009 barcelona 18 10 2017 deportes deulofeu se antic171019002444 / JORDI COTRINA

Ambient estrany al Camp Nou. Pluja torrencial per espantar els aficionats i fins i tot els jugadors grecs, que va ser com si no hi fossin. Semblaven futbolistes entollats.

Estranya brega inicial també per les pancartes. El club blaugrana va plasmar la seva solidaritat catalanista en l’enfangat camp polític amb un missatge que va tenir gust de poc per a les apallisades organitzacions independentistes.

L’entitat blaugrana va anar amb peus de plom, molt marcada tot el dia per la UEFA, al·lèrgica a qualsevol relat reivindicatiu. Va reforçar la seguretat al camp, va frenar un altre tipus de pancartes més explícites i alhora va invitar sense ser correspost les puntes de llança de les mobilitzacions ciutadanes. ¿Insuficient? Sempre se li demana més al Barça. En el terreny esportiu i en el terreny polític. I més en les excepcionals circumstàncies actuals.

El mateix Josep Maria Bartomeu es va veure en la necessitat de fer un carrusel d’entrevistes després del partit per explicar-se, per reiterar l’aposta del club pel diàleg i la competició. I per demanar respecte, és a dir, menys pressions. En una d’aquestes entrevistes es va atrevir, en la nit plujosa, a mullar-se una mica quan va expressar la seva perplexitat per les detencions de «persones per les seves idees». Potser ja se sentia lliure de la cotilla de la UEFA. 

Notícies relacionades

Messi experimenta la llibertat sense lligams, desfermat un partit més, diluviï o estigui la pastura seca. No hi ha barrots per a ell. Deulofeu va assaborir la llibertat una estona, que es va tornar a guanyar el jornal per les aigües movedisses de la banda. I quan més lliure se sentia, després d’haver cosit unes quantes carreres fructíferes, Valverde el va retornar a la gàbia de la banqueta. Antic extrem, l’entrenador coneix com ningú el que costa enllaçar un regat, el tot o res amb què viu el jugador assignat a la calç. Es va guanyar el dret a més presències titulars. Es va reivindicar en una nit que convidava a mullar-se.